Inbjudan till Neuro Östhammars resa till Nostalgimuseet och Tobo Glasblåseri 14 september 2022

Alla medlemmar hälsas välkomna att följa med på en bussresa med Sundbergs Buss till Nostalgimuseet i Strömsberg och Tobo glasblåseri.

Datum: Onsdagen den 14 september 2022.

Tider: Avresa från Gimo Vårdcentral kl 09:30 och från Pålkällan i Östhammar kl. 10:00 (kom i god tid).

Hemkomst: i Gimo ca kl. 16:50
i Östhammar ca kl. 17:20

Vårt första besök är Nostalgimuseet i Strömsberg, här blir det en resa tillbaka i tiden 100 år och framåt. Det mesta finns här, bilar, mopeder, kakburkar ja många saker från förr i tiden.
Innan vi blir guidade runt bland alla dessa saker dricker vi en kopp kaffe och om någon blir godissugen kan man köpa en strut karameller i lanthandeln.

Efter en intressant rundvandring är det dags att åka vidare för att äta lunch, vi åker den korta biten in till Tierp och Gästis. Gästis har funnit i 140 år som gästgiveri. Det drivs i ny regi sedan ett år tillbaka.

Vårt andra besök är Tobo glasblåseri, här får vi se hur det går till att blåsa glas. Vilken konst det är att forma glasmassan, blåsa, forma, värma om, slå av, utan att det går sönder.
I butiken finns det många saker som dom har gjort och som är till salu. Det kan vara kul med en present till sig själv eller till någon annan. En present som är unik, för det finns ingen mer som är exakt likadan.

När vi kan allt om glasblåseri är det dags att åka hemåt efter en dag med olika intryck gamla som nya.

Kostnad: Neuro bekostar bussresan, men din kostnad består av förmiddagskaffe, entré och guidning samt lunchen = 350 kronor per person som betalas till bankgiro 5247-0515 alternativt
Swish 123 023 5226 efter att du anmält dig.
Kom ihåg att uppge ditt namn och ”Tobo”.

Anmälan: senast 9 september till Elsa Lundgren tel 070-953 41 48 alternativt till
E-post osthammar@neuro.se.
Vi tar max 30 resande (inkl. 3 rullstolar). Först till kvarn med anmälan gäller.
Anmäl även ev. allergier och undvik starka dofter. Om det av någon anledning blir alltför få deltagare så förbehåller vi oss rätten att ställa in resan.

Hjärtligt välkommen till denna trevliga bussresa!

Styrelsen för Neuro Östhammar