Boda Glasbruk, Kalmar län

Bussresa till Hönsalottas Luffarmuseum i Boda Glasbruk

Det finns några platser kvar i bussen,
så sista anmälan till denna resa är ändrad till 30 april!

Bussresa till Hönsalottas Luffarmuseum 

Nu har du möjlighet att följa med och känna på luffarlivet, tisdag 30/5-23. Vi åker till Hönsalottas luffarmuseum och hälsar välkomna till Boda glasbruk utanför Kalmar, för att få både smaklökarna och skrattmusklerna att jobba samt en dag att minnas.

Våra ciceroner för dagen är, Stolla-Hedda och Snacke-Per. Vi inleder besöket med en smarrig välkomstdrink innan vi slår oss ned i föreläsningssalen, där vi får höra om allvaret i luffarnas liv och leverne, på ett både allvarligt som på ett skämtsamt sätt.

Vi kommer även att få veta mer om alla glasbruk som funnits i Småland samt se olika glasföremål från de flesta av dem (glasriket). Då blir det mingel och som består av utökad Hyttsill:

Två sorters sill, varav originalet av luffarnas fest salt sill med lök och grädde, fläskfilé, isterband, kroppkakor, omelett, svampsås, kryddad potatis, inlagd gurka och lingon.

Efter maten blir det rundvandring i det stora muséet med närmare 1000 tavlor och tusentals luffaralster samt prylmuséet med 10 000-tals föremål. Dessutom besök i glasmuseum med sina unika berättelser och föremål.

Efter rundvandringen är det dags att avnjuta ”världens godaste” ostkaka med sylt och grädde samt kaffe. Det bjuds även på underhållning med Stolla-Hedda och Snacke-Per som sjunger. Ibland kommer även en musikalisk luffare som med sitt dragspel och fiol spelar en liten stund för oss. Samkvämet avslutas med en berättelse om glasets historia.

Program:
08:15 Avresa från ICA-Maxi, Kristianstad 08:45 Ankomst till föreningslokalen 09:00 Avresa från föreningslokalen 11:30 Ankomst till Luffarmuséet, besöket varar ca. 4,5 timme 16:00 Påstigning bussen, hemfärd 18:30 Ankomst till föreningslokalen 19:15 Ankomst till ICA-Maxi, Kristianstad


Obs!
Det är av stor vikt att ni kommer minst en kvart innan utsatt tid före avresa.

Allt detta plus bussen ingår i resan (ca.1000 kr/person).

Vi erbjuder våra medlemmar i Neuro Nordöstra Skåne samt hedersmedlemmar detta till ett fantastiskt pris av 200 kr/person.

Obs!
Om plats finns, kan icke medlemmar medfölja till ett pris av 250 kr/person, samt barn i vuxet sällskap 125 kr/barn.

Anmälan görs först till Ronny Karlsson som svarar på allt om resan, telefonnr: 0723-179271.

Först till kvarn gäller, det innebär att när din betalning är registrerad hos kassören är det den tiden som gäller. Sista inbetalningsdag är 31/3-23.
Betalningen sker med Swish till föreningen nr: 123 6237242 eller bankgiro 5344-7249. Alla personer som betalningen gäller för ska namnges. Förfrågningar angående betalningar gör du till Ronnie Carlson telefonnr: 0705-615645.