Länkar - Vi tipsar
Vi tipsar om länkar som kan vara av intresse.
1177.se - Hjälpmedel
Här kan du läsa om olika sorters hjälpmedel och hur det går till att få dem. Du kan också läsa om olika typer av stöd som du kan få om du har en funktionsnedsättning. Ditt hjälpmedel ska passa dig och dina behov. Du får också veta hur du köper ett hjälpmedel själv.
Intensivrehabilitering i Kalmar län
Du som har en neurologisk funktionsnedsättning kan ansöka om rehabilitering som pågår flera dagar per vecka under cirka 2-3 veckors tid, så kallad intensivrehabilitering.
Kompiskort i Kalmar kommun
Med Kompiskortet har en person med funktionsnedsättning möjlighet att ta med en stödperson eller kompis till olika aktiviteter på sin fritid.
Seniorperiod i Kalmar länstrafik även för dig med sjukersättning.
Seniorbiljett är en 30-dagarsbiljett som kan köpas av dig som är minst 65 år eller får sjukersättning från Försäkringskassan. Med seniorbiljetten reser du obegränsat i hela Kalmar län under 30 dagar, mellan klockan 09.00-15.00 och 18.00-00.00. Även eventuella byten måste ske mellan dessa tidsintervaller.
Funktionshinderrådet i Region Kalmar län
Är du intresserad av hur Region Kalmar län arbetar med funktionshinderfrågor? Ta del av deras PROTOKOLL. Funktionshinderrådet är ett forum för samverkan i form av överläggningar, samråd och ömsesidig information på läns- och regionnivå mellan regionkommunen och övriga i rådet ingående aktörer och Funktionshinderrörelsens länsorganisationer.
KHS Kommunal Hjälpmedelssamverkan i Kalmar län
Tolv kommuner samverkar genom en gemensam nämnd för att tillhandahålla hjälpmedelsservice i de berörda kommunerna som är Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby och Västervik. På denna webbplats hittar du bland annat förskrivningsanvisningar, inloggning till webSESAM, avtalsinformation, protokoll med mera.
Kalmar Tillgänglighetsråd
Tillgänglighetsrådet är ett organ för samråd och ömsesidig information mellan kommunens nämnder och organisationerna för människor med funktionsnedsättning. Tillgänglighetsrådet har en rådgivande funktion och är inte ett beslutande organ. Tillgänglighetsrådets intressebevakning ska vara kommunövergripande.
ADB - Antidiskrimineringsbyrån
Funktionsrättsbyrån
Funktionsrättsbyrån är ett projekt med stöd från Arvsfonden med fokus på att stärka vuxna med funktionsnedsättning att tillvarata sina rättigheter. Vår värdegrund är mänskliga rättigheter och särskilt FNs konvention om rättigheter för personer med funktionsnedsättning, Funktionsrättskonventionen. Du som är vuxen med en funktionsnedsättning är välkommen att kontakta oss. Om du behöver hjälp av en anhörig för att berätta och ställa frågor till rådgivningen går det också bra. Då kan din anhöriga ringa eller skriva till Funktionsrättsbyrån.