Årets handledare i Region Jämtland Härjedalen

Anna-Karin Roos, överläkare på neurologimottagningen vid Östersunds sjukhus har utsetts till Årets handledare av SYLF, Sveriges yngre läkares förening, i Jämtland i samarbete med regionens forsknings-, utbildnings- och utvecklingsavdelning.

Priset delas ut till en specialistläkare vid Östersunds sjukhus eller någon hälsocentral i regionen, som under året har utmärkt sig som handledare, eller på annat sätt förbättrat utbildningssituationen för underläkare.

Alla läkare som inte ännu är färdigutbildade specialister får vara med och nominera kandidater. En person vinner utmärkelsen, ytterligare två får hedersomnämnanden.

I år nominerades tio läkare – bland dem utsågs till slut Anna-Karin Roos, specialistläkare i neurologi, till årets pristagare.

Anna-Karin Roos jobbar på neurologimottagningen på Östersunds sjukhus som tar emot patienter med olika neurologiska sjukdomar, till exempel epilepsi, MS och parkinson. Där är hon huvudhandledare för tre ST-läkare hon kallar ”sina”, som utbildar sig för att bli specialistläkare. Utöver det delar hon och resten av överläkarna på den kliniska handledningen av alla mottagningens ST-läkare – något som hon tycker är väldigt givande.