Porträttbild på Imad. Foto.
Foto: Privat.

Imad Halawa kan bli Årets Neuroprofil

Imad Halawa är överläkare i neurologi vid Gävle sjukhus. Han är en av finalisterna till att få utmärkelsen Årets Neuroprofil 2023.

Hur känns det?
- Det känns härligt och uppmuntrande att jag blivit nominerad till Årets Neuroprofil!

Ur nomineringen:Han är förstående och gör ett oerhört arbete tillsammans med personalen på mottagningen. Jag lider av en svår trigeminusnervsmärta och har varit /---/ flera gånger på akutmottagningen för smärtstillande dropp mot attackerna. En gång kom han ner till akutmottagningen och kramade min axel och sa, vi skall hjälpa dig. Den handlingen, att gå ifrån avdelningen och komma ner har betytt så mycket för mig. Det är en omtanke utöver vad han skulle behöva göra.

Berätta kort om vem du är:
- Imad Halawa överläkare i neurologi, Gävle sjukhus. Specialist sedan 1998.

Vad innebär det för dig att jobba på ett mindre sjukhus?

- Fördelen är att man kan diskutera med andra specialiteter på ett snabbare sätt genom muntliga konsultationer och fatta snabbare beslut, men det är samtidigt utmanande att kunna ha bred kunskap om alla neurologiska sjukdomar. Jag har tidigare arbetat på Akademiska sjukhuset i Uppsala i flera år och där sysslade jag mest med epilepsi och akut neurologi vilket gör att man kan ha bättre fokus och uppdatering på det.

Var får du din energi och ditt engagemang ifrån?

- Från mina patienter som blir friska eller bättre genom behandlingen. Nya metoder för behandling inom neurologin. Kollegor som ger stöd.

Vad har du på gång just nu?

- Just nu jobbar jag mest kliniskt, men har även ett forskningsprojekt med en annan kollega som handlar om neurologiska komplikationer i samband med hjärtstopp.

Hur långt har det projektet kommit?

- Projektet har kommit igång och vi håller på med insamling av data från patienterna , vi beräknar att det arbetet kommer att ta ett år till.

Vad önskar du dig inom neurologiområdet framöver om du får tänka fritt?

Flera kollegor och mer resurser för neurologi, mer tid att ägan mig åt patienter, mindre administrativ börda.