Lise i parken. Foto.
Foto: Alfred Skogberg.

Glädjande nyhet! Regeringen satsar 100 miljoner kronor för att inrätta en nationell statlig vårdförmedling

, Alfred Skogberg

En nationell statlig vårdförmedling, för att öka tillgängligheten till vård och korta vårdköerna, ska inrättas. Detta enligt ett pressmeddelande från regeringen. Beskedet gläder Neuros förbundsordförande Lise Lidbäck.

”Sjukvården i Sverige har ganska länge dragits med vårdköer och låg tillgänglighet. Regeringen vill ändra på det. Vi gör det genom att tillföra statliga medel i form av pengar. Men också genom att inrätta en nationell vårdförmedling”, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson i en webbfilm på regeringens webbsida.

Neuros förbundsordförande välkomnar beskedet.

- Våra medlemmar har i åratal vittnat om den ojämlika vården med långa kötider. Det här initiativet är ett viktigt steg till en mer jämlik vård. Med tanke på att hälso- och sjukvårdsnotan hela tiden ökar behöver resurserna användas effektivt. Regeringens initiativ är därför mycket välkommet, säger Neuros förbundsordförande Lise Lidbäck.

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet