En dator och en kaffekopp. Foto.
Jennie Hedrén Hasselros, ordförande i Neuroförbundet Kronoberg, och informatör Pia-Lena Trulsson Humana, samtalar kring synen på funktionsvariationer och hjälpmedel i samhället. Foto: Pixabay.

Jennie Hasselros föreläser 24 mars om att leva med funktionsvariation

Jennie Hasselros är en föreningsmänniska ut i fingerspetsarna och ställer gärna upp där hon kan. Hon är ordförande för Neuroförbundet Kronoberg och ledare för Rullegruppen, en del av Parasportförbundet, och hon har levt med multipel skleros (MS) sedan 90-talet.

Missa inte Jennie Hasselros digitala föreläsning den 24 mars: Hur är det att leva med en kronisk sjukdom och hur är synen på funktionsvariationer och hjälpmedel i samhället?

– Jag vill vara som alla andra, men upplever att folk har mycket åsikter och fördomar om människor med funktionsvariation. Tyvärr drar många slutsatser om vad andra människor klarar av att göra enbart baserat på hur personen ser ut. En person med en funktionsvariation är unik, med olika utmaningar, varierande behov, egna förmågor och möjligheter, säger Jennie.

Digital föreläsning

Det och mycket mer kommer Jennie Hasselros och informatör Pia-Lena Trulsson från Humana att föreläsa om den 24 mars kl. 12-12:45.