Strannegården

Hämta ny kraft vid Kungsbackafjorden - vår semesteranläggning.

Fyra mil söder om Göteborg med en vidunderlig utsikt över Kungsbackafjorden ligger D&J Strannegården, en rekreation- och semesteranläggning för personer med neurologiska sjukdomar eller skador.

Här finns möjlighet till rekreation och enklare sjukgymnastik till starkt subventionerat pris tack vare generösa bidrag från såväl Göteborgs Stad som olika fonder, stiftelser samt privata donationer.

Strannegården donerades 1967 av "pipkungen" John Johansson och hans hustru Dolores till minne av deras son som hade MS (Multipel Skleros). Den stiftelse som bildades 1968 för att förvalta fastigheten och sköta verksamheten fick namnet Dolores & John Johanssons stiftelse och själva anläggningen kallas D&J Strannegården efter grundarna.

På tomten finns flera byggnader. En åretruntbostad, villan med plats för 7 gäster, paviljongen med plats för 10 gäster och en mindre stuga med plats för 2 gäster. Strannegården har även en tempererad havsvattenpool där man kan ta sig ett dopp eller köra ett pass vattengymnastik. Anläggningen har en stor lummig trädgård med många vackra blommor och andra växter. Det är lätt att ta sig ner till havet eftersom promenadstigarna är asfalterade.

Aktivt rekreation på Strannegården

Under sommarmånaderna finns möjlighet för medlemmar i Neuroförbundet att vistas på Strannegården en eller ett par veckor, för att delta i de olika aktiviteter som verksamheten erbjuder. Aktiviteterna kan bland annat bestå av anpassad träning i gymnastiksalen eller vattengympa i den tempererade havsvattenpoolen under ledning av sjukgymnast eller i form av självträning.

Andra exempel är utflykter, spel av olika slag, konstnärliga aktiviteter, musik och olika uppträdanden. Vår trevliga personal ser till att gästerna trivs. Om man har ett hjälpbehov måste man ta med sig en anhörig eller personlig assistent under vistelsen. Strannegården har ingen sjukvårdspersonal.

Övernattning i ljusa fräscha rum

I villan finns 3 dubbelrum och ett enkelrum, konferens/sällskapsrum och kök. Paviljongen har 5 dubbelrum, gymnastiksal, matsal och kök. På området finns också en fristående stuga med plats för 2 personer med ett litet pentry. Alla rum utom två på övervåningen i villan är handikappanpassade.

Om du är intresserad av en sommarvistelse eller önskar boka anläggningen, ta kontakt med Neuroförbundet Göteborgs kansli.
Telefon: 031-711 38 04, e-post: info.gbg@neuro.se

Kurser, konferenser och läger på Strannegården

När anläggningen inte utnyttjas till föreningens medlemsverksamhet finns möjlighet att boka Strannegården för längre eller kortare vistelser. Anläggningen lämpar sig mycket väl för kurser,
konferenser och läger. Vi kan hjälpa till med olika arrangemang, alltifrån endagskurser till konferenser med övernattning. Om man inte ordnar måltiderna själv anlitar vi ett cateringföretag.

Stöd, donationer och gåvor till Strannegården

Tack vare generösa ekonomiska bidrag har Stiftelsen under de senaste åren kunnat genomföra en omfattande upprustning av Strannegården. Om du vill bidra till verksamheten på Strannegården tag kontakt med vårt kansli. Sänd gärna ett bidrag till Pg 1 21 30-1.

Kontakta Strannegården

Jojos väg 33, 439 31 Onsala, Tel: 0300-613 09 (juni – augusti)

Vägbeskrivning till Strannegården

Kör E6 mot Kungsbacka, tag av vid avfart 59 och kör mot Onsala. Efter ca 10 km, vid Onsala kyrka, håll vänster i rondellen och kör mot Gottskär ca 1,5 km. Sväng vänster in på Jojos väg vid skylt NHR Strannegården. Följ sedan skyltar fram till NHR-Strannegården. 

Kungsbacka - (E6) - Onsala - Strannegården - Gottskär

Se karta!