Inbjudan till digital fikaträff för alla med neuromuskulära diagnoser

Neuros nationella NMD-grupp - bilanpassning och bilstöd

Nu har du möjlighet att lära dig mer om bilanpassning och bilstöd. Välkommen till vår digitala föreläsning med Mobilitetscenter!

Nästa träff är onsdagen den 7 juni klockan 18-19:30.

Då kommer NMD-gruppen gästas av verksamhetschef och leg. arbetsterapeut Ingrid Bolin från Mobilitetscenter i Västra Frölunda i Göteborg.

Hon kommer att berätta om Mobilitetscenter, om anpassning av bil, vad som kan vara bra att tänka på och lite om bilstödet.

Och självklart svarar hon gärna på frågor.

Fixa en fika till dig och anslut till vår digitala Zoomträff.

Länk till Zoom-träffen:

https://us06web.zoom.us/j/82287498451

Får ni problem med inloggning så ring 0708-577 216 så hjälper vi till!

Mobilitetscenter är startat på initiativ från rörelsehinderförbunden. Verksamheten vid Mobilitetscenter är unik för landet och har byggts upp i samarbete med Vägverket, Försäkringskassan och Västra Götalandsregionen under en projekttid på 3 år. Men har nu funnits i över 20 år.

Verksamheten drivas nu av en ekonomisk förening bildad av rörelsehinderförbunden DHR, RTP, RBU och Neuroförbundet.

Genom det här NMD-nätverket vill vi synliggöra alla de neuromuskulära diagnoserna. Vi är 4000 personer i Sverige som lever med en neuromuskulär diagnos och hittills är cirka 700 olika diagnoser dokumenterade. Det innebär att nästan alla räknas som sällsynta diagnoser.

Vi vill sprida kunskap om hur det är att leva med neuromuskulära sjukdomar och vara ett kontaktnät och stöd för varandra och känna att vi hör hemma i Neuro.

Vi träffas regelbundet en gång i månaden via Zoom för en stund tillsammans där vi samtalar kring erfarenheter, frågor och tips som berör oss i både i stort och i smått. Vi har även en Facebook grupp "Neuros nationella NMD-grupp". Vartannat möte har vi ett tema och eventuellt någon föreläsare. Vad sägs om tema såsom familjeliv och assistans, resor, rehabilitering, sex och samlevnad?

Kom gärna med förslag på hur du vill att vår grupp ska utvecklas framöver och ge förslag på teman vi kan lyfta på våra framtida träffar.

Målet är att skapa ett forum där vi både kan stötta varandra och kunna lyfta frågor som berör oss som lever med muskelsjukdom runt om i Sverige.

Varmt välkomna önskar
Neuros nationella NMD-grupp

Caroline, Anette och Karsten

Följande datum är planerade under våren 2023

Tiden är 18:00-19:30 om inget annat anges.

1 februari

8 mars

5 april

3 maj

7 juni

Lever du med en muskelsjukdom? Eller är du anhörig till någon med en muskelsjukdom? Då har du kommit rätt till vårt nationella NMD-nätverk. Vårt mål är att skapa ett forum där vi både kan stötta varandra och kunna lyfta frågor som berör oss som lever med muskelsjukdomar runt om i Sverige.

 

Innehållsansvarig: Neuros nationella NMD-grupp

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet