Krista Smedeland är en av våra diagnosstödjare som tar emot samtal från Neuros medlemmar om frågor och funderingar kring MS.

Diagnos- och anhörigstöd

Som förening ingår vi i den landsomfattande organisationen Neuro

Diagnosstödjare

För intresserade kan du läsa och se mer om Neuros diagnosverksamhet på: https://neuro.se/vaart-arbete/diagnosstoed/

Vänligen godkänn marknadsförings cookies för att kunna se videon

För några av de diagnoser som ingår under Neuros 'paraply' har vi lokala diagnosstödjare. För att få namn och kontaktuppgifter till dessa, kontakta vårt kansli via antingen 040 - 12 59 59 eller malmo@neuro.se

Inom Neuro och i  hela riket finns flertal diagnosstödjare inom ett flera olika diagnoser:

Fler diagnosstödjare >>

 

Anhörigstödjare

Porträtt på Emil mot en grönskande bakgrund. Foto.Emil Holmlund: "Min mamma fick sin MS-diagnos för ungefär tio år sedan. När det hände hade vi ingen koppling till MS. Men eftersom Neuro erbjuder anhörigstöd gick vi med för att få en anknytning till dem som upplevt ungefär samma sjukdomsförlopp. Och för att hämta styrka från andra."

Foto: Alfred Skogberg, Neuro.

 

För tillfället har Neuro Malmö inte någon direkt verksamhet riktad mot anhöriga. Dock sprider vi så mycket anhöriginformation vi kan. Om det så kommer från till exempel riksförbundet eller Malmö Stad.

Dock är lokalföreningen, Neuro Malmö, öppen för alla medlemmar genom sin verksamhet och arrangemang. Information och utskick går ut till alla föreningens medlemmar. Oavsett om man är 'huvud'-medlem eller stödmedlem. Som medlem är man välkommen till alla aktiviteter.

Inom riksförbundet finns en mer direkt anhörigverksamhet och information. Du hittar till denna sida enligt nedan.

Anhörigstödsinformation inom Neuro >>

Anhörigstödsverksamheten och informationen skiljer mycket mellan de olika kommunerna som ingår i Neuro Malmö. Inom Neuro finns en anhörigverksamhet men nedan hittar ni även länkar till respektive kommunernas anhörigverksamhet.

Malmö: https://malmo.se/Anhorigstod.html

Vellinge: https://vellinge.se/omsorg-stod/anhorig/anhorigstod/

Trelleborg: https://www.trelleborg.se/omsorg-och-hjalp/anhoriga-och-frivilliga/

Svedala: https://www.svedala.se/bo/omsorg-och-hjalp/anhoriga-och-frivilliga/

Det finns också ett generellt och Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) - för ett anhörigvänligt samhälle: https://anhoriga.se/stod--utbildning/stodlinjer-for-anhoriga/