Vårresa ...

... går till Tyringe med omnejd den 4 maj.

Vi samlas utanför föreningslokalen den 4 maj kl. 08.00. Avresa kl. 08.30. Vi beräknas vara tillbaka kl 17.30.

Vi ger oss iväg tidigt och dagens ”ävenTYR” kommer i mångt och mycket att ha destination Tyringe, men först gör vi ett stopp för lite frukost. Denna gången blir det ett återbesök på Bränneriets gård i Nöbbelöv som väntar på att få servera oss fralla med kaffe/te kl. 09:15. Därefter ges snabbchans till en runda i gårdsbutiken med ekologiskt odlade bär, grönsaker, egentillverkat mathantverk med ursprung från gårdens odlingar.

Vid 10-snåret rullar vi vidare och det blir chaufförens val av resväg när vi ska ta oss diagonalt upp till Tyringe som ”var en känd kurort från början av 1900-talet fram till 1970-talet och marknadsförde sig med att det fanns ”ozonhaltig luft och radiumhaltigt vatten” som med tiden ändrades till ”ren och frisk luft och rent vatten”. Radiumkällan fick sitt namn av att radium betraktades som nyttigt i början av 1900-talet och man trodde att det fanns radium i vattnet, för att det smakade så friskt. (OBS! Det finns inget radium i vattnet)”.

Hörs som god tro och stora skor… men inget av det behövs när vi nu är framme ca kl. 11:00 vid FCT Köpcenter. Butiken bjuder på 18 lågprisavdelningar med allt från kläder till lampor och leksaker. Passa även på att besöka den unika avdelningen med Antikt & Begagnat, kanske är det här man hittar klippet till nästa avsnitt av Antikrundan!

Senast kl. 13:00 fortsätter så bussen till Tyringe Kurhotell där lunchen inmundigas, bestående av senapsbakad fläskkarré med mild pepparsås, stekt potatis och sallad + bröd/smör finns på tallriken kl.13:30. Det hela avrundas med kaffe och liten kaka.

Sedan blir det en kort sightseeing i omgivningarna innan bussen vänder fronten mot söder igen. Drygt en timme på vägen har vi tills det åter är tid att fylla på energiförrådet och en lagom eftermiddagsfika kl. 16:00 på Vismarlöfs Café & Bagarstuga. Något klafsigt gott lär det bli att avnjuta tillsammans med kaffe/te. Dagens sista inköp finns det också utrymme för innan butiken stänger, och därefter är det raka spåret i en halvtimme för att vid 17:30 återse Malmö.

Kostnad för allt detta är 250:-. Anmäla er gör ni genom att kontakta Neuro Malmös kansli på tel. 040 - 12 59 59 eller via mejl malmo@neuro.se.

OBS! BINDANDE ANMÄLAN GÖRS SENAST DEN 28 APRIL!

Innehållsansvarig: Neuro Malmö