Neuro on tour 2023
Varje månad drabbas tusentals personer i Sverige av olika neurologiska sjukdomar som påverkar hjärnan och nervsystemet. Diagnoser som MS, ALS, polyneuropati, epilepsi och stroke är bara några exempel. Tyvärr får inte forskning och kunskapsspridning tillräckligt med resurser och uppmärksamhet.
Påverka regeringen direkt
Den 20 september presenterar regeringen sin budget och fram till dess finns det chans att påverka. Via länken når ni ett färdigskrivet mejl som ni antingen kan komplettera eller skicka direkt. Adressen är redan inlagd.
Life-time - Nyhetsbrev nummer 15 2023
Statlig sjukvård ska utredas. - Regeringen går vidare med planerna på en helt eller delvist förstatligad sjukvård. Erfarenheter från pandemin och andra länders vårdreformer blir viktiga i utredningsarbetet under de två år som en parlamentarisk kommitté ska jobba med frågan.
Nyhetsbrev från Lif april 2023
Personlig assistans – en fråga om jämlikhet
Rätten till personlig assistans ska aldrig svaja för att en assistansanordnare förlorar sitt tillstånd eller att en kvällstidning har en rubrik om fusk. Misskötsel och kriminalitet ska självklart beivras, men låt inte ivern gå överstyr så att gränsen bli suddig och min självständighet ses som fusk.”
Viktigt att vården ställer frågor om tömning av blåsa och tarm
Att inte fråga om inkontinens är integritetskränkande, eftersom konsekvenserna kan vara stora för patienten, skriver debattörer från Forum för hjälpmedel vid blås- och tarmdysfunktion.
Artikel om Mikael Andersson
Under Neurodagen i Ronneby i år så träffade jag Mikael Andersson från Göteborg. Så börjar Johanna Rönnholms artikel i ett möte med Mikael Andersson
Våra medlemmar är experter - på att leva med neurologisk diagnos
Nyhetsbrev Life-time nr 27 2022
Förfalskade läkemedel som ett stort, globalt problem uppmärksammas under kampanjveckan Fight the fakes. I Sverige och stora delar av Europa finns däremot en hög säkerhet som trygghet för patienterna.
Nya nationella riktlinjer för vård vid multipel skleros (MS) och Parkinsons sjukdom
Socialstyrelsen har uppdaterat de nationella riktlinjerna om vissa undersökningar och behandlingar för dig som har MS eller Parkinsons sjukdom. Riktlinjerna gäller sådant som är särskilt viktigt att känna till för de som bestämmer över vården.