Alla nyheter

2023-02-17

Nyhetsbrev från Lif – de forskande läkemedelsföretagen 202302

Läs mer
2023-02-07

Personlig assistans – en fråga om jämlikhet

Rätten till personlig assistans ska aldrig svaja för att en assistansanordnare förlorar sitt tillstånd eller att en kvällstidning har en rubrik om fusk. Misskötsel och kriminalitet ska självklart beivras, men låt inte ivern gå överstyr så att gränsen bli suddig och min självständighet ses som fusk.”

Läs mer
2023-02-07

Viktigt att vården ställer frågor om tömning av blåsa och tarm

Att inte fråga om inkontinens är integritetskränkande, eftersom konsekvenserna kan vara stora för patienten, skriver debattörer från Forum för hjälpmedel vid blås- och tarmdysfunktion.

Läs mer
2023-02-02

Funktionell neurokirurgi möjlig hjälp vid flera neurologiska diagnoser och symtom

Med funktionell neurokirurgi menas kirurgiska ingrepp på nervsystemet som syftar till att lindra besvär och symtom av neurologiska sjukdomar och tillstånd. Sex forskare skriver i Läkartidningen om senaste nytt kring detta.

Läs mer
2023-02-02

Glädjande resultat från COMBAT-MS-studien

COMBAT-MS är en nationell svensk studie som jämför effekt och säkerhet för alla vanligare MS-läkemedel. En av de viktigaste aspekterna med COMBAT-MS var att man strävade efter att inkludera så många som möjligt som har skovformad MS.

Läs mer
2023-01-23

Artikel om Mikael Andersson

Under Neurodagen i Ronneby i år så träffade jag Mikael Andersson från Göteborg. Så börjar Johanna Rönnholms artikel i ett möte med Mikael Andersson

Läs mer
2023-01-10

Våra medlemmar är experter - på att leva med neurologisk diagnos

Läs mer
2022-12-16

Nyhetsbrev Life-time nr 27 2022

Förfalskade läkemedel som ett stort, globalt problem uppmärksammas under kampanjveckan Fight the fakes. I Sverige och stora delar av Europa finns däremot en hög säkerhet som trygghet för patienterna.

Läs mer
2022-12-07

Nyhetsbrev Life-time nr 26 2022

Nytt hopp inom Alzheimers Det är tjugo år sedan Europa fick ett nytt läkemedel mot Alzheimers. Nu väcker en svensk antikropp hopp, men utmaningar återstår. "De som redan har Alzheimers med demens kommer kanske inte att hinna hjälpas av det. Men min förhoppning är att utvecklingen går fortare nu", sä

Läs mer
2022-11-25

Nya nationella riktlinjer för vård vid multipel skleros (MS) och Parkinsons sjukdom

Socialstyrelsen har uppdaterat de nationella riktlinjerna om vissa undersökningar och behandlingar för dig som har MS eller Parkinsons sjukdom. Riktlinjerna gäller sådant som är särskilt viktigt att känna till för de som bestämmer över vården.

Läs mer

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet