Flera personer tillsammans. Illustration.

Köp biljetter till "Tysta Maria" på Helsingborgs stadsteater hos oss!

Föreningen har köpt in 10 st biljetter till föreställningen "Tysta Maria" torsdagen 30 mars kl 19.00. Ni kan köpa dem för det fantastiska priset 100 kr per biljett, resten bjuder föreningen på!

Först till kvarn gäller, anmäl via SMS till Karin på 0735096224, så svarar hon er så fort hon kan.

Kort info om Tysta Maria

Genre : Musikal som doftar kaffe

Publik: Du som vill lära dig mer om Helsingborgs historia

Upplev därför: Det här är en berättelse full av spänning, energi och… kvinnokraft

Det sjuder och puttrar i Helsingborg. Doften av mörkrostade kaffebönor sprider sig när vinden är skonsam. Det är tidigt 1900-tal och den unga, driftiga Maria Thunell förälskar sig i Carlos Zoéga och tillsammans startar de kaffefabrik. Drömmen om en blomstrande framtid är lika stark som den trendiga kaffetåren.

På Söder har en ny stadsdel växt upp, i skuggan av den smutsiga fosfatfabriken. Där arbetar Maria Blomgren för några få kronor i lönekuvertet. Maken Malte gör sina dagsverken i hamnen – stans kanske farligaste arbetsplats. Men arbetarnas nyvunna strejkrättigheter tillsammans med pionjären August Palms livliga tal om klasskamp ger hopp om ett bättre liv.

En dag förändras allt för de båda Mariorna. Deras öde flätas samman i en berättelse om liv och död, om kampen för kvinnors rösträtt och om en ångande entreprenörsanda som sedan dess genomsyrat staden.

”Tysta Maria” är en spännande, fartfylld musikal om en tid som formades av starka, kreativa kvinnor – men som knappt nämns i historieböckerna. Vi möter en rad välkända helsingborgare som haft avgörande betydelse för kvinnors rätt till bildning, kvinnors rösträtt och kulturens framväxt – och därmed även för staden Helsingborg.