Neuro stroke

Ett nyhetsbrev från Neuro stroke

 
 
 
 
Neuropodden
Strokerehabilitering ett av fokusämnena på Vitalis
Idag den 8 maj 2018 uppmärksammas strokedagen i Sverige. För den som ska rehabilitera sig efter en stroke, finns en hel del fina hjälpmedel att tillgå. Det framkom inte minst på årets stora ehälsomötesplats Vitalis nyligen, som samlade nästan 200 utställare och 5000 deltagare från vården och den digitala industrin.

Vägen tillbaka efter en stroke kan kännas både lång och osäker. I allmänhet innebär stroken en stor förändring i livet. Men mycket har hänt under de senaste 10–15 åren, när det gäller rehabilitering. Allt fler tillfrisknar och i en allt högre grad. Fler kan återvända till ett normalt liv, till arbete och fritidssysselsättningar.

Intervjuade i detta inslag av Neuropodden är bland andra socialminister Annika Strandhäll och Sveriges kommuner och landstings ehälso-specialist Patrik Sundström samt spetspatienten Eva Helmersson om den nya nationella läkemedelslistan. Men också humanoidroboten Pepper och företrädare för företag som producerar olika robotar. Robotdalens Adam Hagman presenterar ett stå-upp-hjälpmedel för personer med förlamningssymtom efter en stroke, exoskelett för gångträning efter en stroke.

 
 
Vi skickar information om stroke till dig eftersom du har anmält intresse för den diagnosen. Du kan avregistrera dig från utskick från oss längst ner i mejlet.
Tel: 08-677 70 10
Neuro är en patientorganisation specialiserad på neurologi. Vi finns för att ge dig information, stöd och en framtidstro. Vårt mål är att personer som lever med neurologiska diagnoser ska få samma möjligheter, rättigheter och skyldigheter som alla andra.
 
Neuroförbundets nyhetsbrev produceras med stöd från Svenska PostkodLotteriet.

 

Email Marketing by ActiveCampaign