I mina skor

Vänligen godkänn marknadsförings cookies för att kunna se videon

Gå en dag i mina skor

Den neurologiska diagnosen Multipel skleros, MS är till synes en osynlig sjukdom, både för de som drabbas och för samhället. För att synliggöra sjukdomen och problemen lät vi genomföra ett experiment. En frisk person fick för en dag uppleva hur det är att leva med MS. Resultatet ser du här.

Så fungerar skon

MS är en sjukdom med många ansikten, och varierande symptom. Två vanliga symptom som drabbar många MS-patienter är balanssvårigheter och en överväldigande trötthet. För att simulera dessa symptom har en sko skapats med hjälp av 3D-teknik. Tack vare skorna går det för första gången att få en förståelse för hur det är att leva med MS – att gå en dag i Mina Skor.

Om MS

Multipel skleros eller MS är en kronisk, neurologisk sjukdom där områden i det centrala nervsystemet – hjärnan och ryggmärgen – drabbas av återkommande inflammationer. Vid MS skadas nervtrådarna så att överföringen av nervimpulser till kroppens olika delar störs. Läs mer om diagnosen ms, multipel skleros i Neuroguiden på www.neuroforbundet.se : http://neuroforbundet.se/diagnos-symt...