Matvaror direkt till dörren

Om du inte har möjlighet att gå till matvarubutiken kan en lösning vara att få varor levererade hem till dörrenPå grund av det rådande Coronaviruset Covid-19 så har Mat.se valt att öppna upp "Matjouren". Matjouren är en butik online som finns till för personer som befinner sig i en riskgrupp och behöver hjälp med handlingen. Färdiga kassar fyllda med produkter med lång hållbarhet står redo för leverans hem till dörren redan nästa vardagButiken hittar du på följande adress: www.matjouren.mat.se  

I dagsläget så erbjuder Matjouren sina kunder tre färdigpackade kassar; Två olika matkassar med skafferivaror (räcker till både frukost, lunch och middag under en vecka för en person) och en hygienkasse med basprodukter för personlig hygien och rengöring.  

Mat.se är en del av Axfood-koncernen där bland annat Hemköp och Willys ingår. Matvarukedjorna Ica och Coop erbjuder även dem liknande lösningar med hemkörning av mat till dörren. 

Film från Matjouren om hur du handlar online

Färdiga matkassar

Ett alternativ till att få dina matvaror levererade är att beställa så kallade färdiga matkassar, där du får ingredienser och lagar maten efter medföljande recept eller i vissa fall får färdiglagad mat att värma. 

Via länkarna nedan hittar du recensioner av flera matleverantörer och mer utförliga beskrivningar om dessa:

https://matkassetopplistan.se
https://sverigesmatkassar.se