Vikingarnas värld

Historiska museet - Myten om våldsamma, hornbeprydda, plundrande vikingar är spridd över världen. Men bilden av livet i Skandinavien för tusen år sedan har förändrats i och med nya arkeologiska upptäckter och forskning. Perioden 750 till 1100 efter vår tideräknings början kallar vi vikingatiden – 350 dynamiska år då livet i Skandinavien förändrades i grunden. I utställningens centrum står världsträdet Yggdrasil, som hade en central roll i vikingarnas världsbild och mytologi. Trädets rötter slingrar sig runt i utställningen och leder besökaren genom tio teman. Från samhällets sociala struktur, människors olika roller, resor och kulturellt utbyte med fjärran länder – över hantverk, handel, sjöfart och plundring – till förhållandet mellan levande och döda och den kristna trons framväxt.

Anmälan - gör du per mejl till neuro@stockholm.se senast fredag 21 oktober.

När - Onsdag 26 oktober, klockan 10.30.

Var - Vi ses utanför entrén klockan 10:30. Narvavägen 13 – 17.

Kostnad - Fri entré till museet. Restaurang Rosengård serverar dagens lunch 11:30 – 15:00. Kostnad 120 kr. Vill du äta lunch så måste vi förboka det. Det finns även ett café med kaffe och mackor.

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet