Digitalidag 2022 - Inställt

Vi kommer tyvärr inte att ha möjlighet att genomföra Digitalidag som planerat nu på fredag 14 oktober. Vilket innebär att ingen av de två tidigare utannonserade föreläsningarna kommer genomföras. Det händer förstås en massa andra saker på Digitalidag, om än inte i vår regi. Vi vill särskilt rekommendera Internetstiftelsens event Säker som digital idag. Som handlar om att bli en säkrare internetanvändare. 

Säker som digital idag

Välkommen till ett digitalt event där du får lära dig hur du kan dra nytta av internet och hur du blir en säkrare internetanvändare. Några av våra gäster är källkritiksexperten Emma Frans, polisen Jan Olsson och digitala pensionären Birgitta Jonsson. Online och kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig via länken https://internetstiftelsen.confetti.events/saker-som-digital-idag/

Ring - Digitalidag

Ring Digitalidag – 010-5502500 –  är ett telefonnumret dit människor kan ringa för att få hjälp med digitala frågor, men även få vägledning om var man kan vända sig för att praktiskt få hjälp på den plats som man bor. Numret aktiveras den 16/9  och är i gång fram till den 11 november. Numret är öppet vardagar kl. 10-13.  

Under temadagen den 14 oktober är växeln öppen från kl. 9-16. Då finns det även möjlighet att få hjälp på engelska och arabiska. Växeln, bemannas av flertalet Digitalidag-aktörers medarbetare, och har möjliggjorts i samarbete med Post- och telestyrelsen (PTS)

 Telefonnumret är 010 - 550 25 00.

Vad är Digitalidag

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Du kan läsa mer: om vad Digitalidag är för något och vilka som står bakom via länken https://digitalidag.org/

Hjälp på vägen

Post och telestyrelsen har tagit fram Digitalhjälpen som ger dig vägledning och tips för en lättare vardag. På PTS hemsida finns vägledning, goda råd och steg-för-steg-guider som förklarar hur du använder digitala tjänster som kan göra vardagen lite lättare.