Tyresö slottspark

Guidningen genomförs inte av Neuroförbundet utan är samarbete mellan Tyresö kommun och Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Tyresö slottspark -
försommarblomster i lummig parkmiljö. Lättvandrad naturguidning anpassad för rullstolsburna. Tyresö slottspark anlades på 1700-talet och är en av Sveriges äldsta engelska parker. I den lummiga miljön spirar vårens och försommarens alla blommor. De betande fåren bidrar till den rika floran och att hålla landskapet öppet. Här finns också grovstammiga lövträd som al, bok, ek och lind. Vi vandrar i lugnt tempo i den lummiga engelska parken och ut till havet på Notholmen.

Om guidningen
När - Måndag 22 maj, klockan 11.00-14.00. Guidningen är gratis.

Praktisk information
Vandringen är 3 km lång och tar cirka 3 timmar med paus. Vi vandrar i lugnt tempo. Tillgänglig toalett finns vid slottet och ute på Notholmen. Vi går i parken och ut på Notholmen där vi äter vid havet. Ta med egen matsäck.

Samling och avslutning
Busshållplats Tyresö kyrka kl. 11.00 (buss 875). Färdtjänst uppge adress Tyresö slott Borggården. Koordinater: N 59° 14' 9.48", E 18° 18' 14.98" Bil kör du Tyresövägen österut till Tyresö kyrka och slott (handikapparkering finns). En av guiderna möter upp vid busshållplatsen. En av guiderna möter upp vid Tyresö slotts borggård.

Tillgänglighet
Det går att ta sig fram med rullstol och rullator i slottsparken och ut på bryggan på Notholmen. Ibland när gångvägarna är nygrusade kan det vara lite tyngre. Sista backen tillbaka upp mot slottet är något ansträngande. Fast vi hjälps åt!

Anmälan - Det kostar inget att delta fast du måste anmäla dig i förväg via Tyresö kommuns hemsida.