Kolardammarna

Guidningen genomförs inte av Neuroförbundet utan är samarbete mellan Tyresö kommun och Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Kolardammarna - Vårblommor och vattenrening. Lättvandrad guidning anpassad för rullstolar. Kolardammarna ligger i Alby naturreservat och utgör ett vackert inslag i landskapet. Längs strandkanten möts du av grovstammiga aspar, tallbackar, små berghällar och öppna gräsmarker. Här blommar vitsippor, blåsippor, vårfryle, nagelört och andra vårblommor.

Om guidningen
När - Onsdag 19 april, klockan 11.00-13.30. Guidningen är gratis.

Praktisk information
Vandringen är 2 km lång och tar cirka 2,5 timmar med paus. Vi vandrar i lugnt tempo. Det finns inga toaletter. Det finns picknickbänkar på en skogsbacke och bänkar på en brygga. Ta med egen matsäck.

Samling och avslutning
Busshållplats Öringe klockan 11.00 (buss 819 eller 875). Färdtjänst uppge adress Ridskolevägen 2 i Tyresö. Vid stora parkeringen. Bil, samlas vi på parkeringen vid Fårdala ridskola. En av guiderna möter upp vid busshållplatsen. En av guiderna möter upp vid adressen.

Tillgänglighet
Underlaget är bra för att ta sig fram med rullstol och rullator. Det finns en något längre backe som har medellutning, här hjälps vi åt om det behövs.

Anmälan - Det kostar inget att delta fast du måste anmäla dig i förväg via Tyresö kommuns hemsida.