Potpurri av bilder på medlemmar i Neuro Stockholms lokal. Illustration
Potpurri av bilder på medlemmar i Neuro Stockholms lokal. Illustration

Italiensk afton

Saluti 🍷 I tisdags kväll tog vi Italien till Neuro Stockholms lokal. Det serverades aperitivi, antipasti, dolce och digestivi. Vi tog oss med hjälp av YouTube och Anita Ekberg till Rom och Fontana di Trevi efter det gick färden vidare till de vackra byarna Cinque terre för att avslutas på ett bröllop i Sorrento vid Neapelbukten. Gott vin och god mat i trevligt sällskap - det här gör vi om!

Recept på en klassisk Italiensk Dolce (Efterrätt) 

Tiramisu - 8 portioner

500 g mascarponeost
4msk socker
2 msk amaretto eller cognac, mörk rom går också bra. 
2 1/2 dl vispgrädde
24 savoiardikex
2 1/2 dl mkt starkt kaffe, rumstempererat 1 1/4 dl hackad mörk bittersöt choklad.

  • Vispa samman mascarponeost, socker och amaretto i en stor skål till en slät smet.

  • Vispa grädden ganska hårt i en kall skål med kall elvisp.

  • Vänd ner grädden i mascarponeblandningen.

  • Doppa snabbt hälften av savoiardikexen i kaffet och lägg dem i ett lager i en form.

  • Bred på hälften av mascarponeblandningen och strö över hälften av chokladen.

  • Doppa resten av kexen i kaffet. Bred på resten av mascarponeblandningen och släta ut den.

  • Strö över resten av chokladen.

  • Täck med plastfolie och låt stå i kylen flera timmar eller över natten före servering.