Den blinda mannen som inte ville se Titanic

Den blinda mannen som inte ville se Titanic visas i ett samarbete mellan Ny Finsk Film / Finlandsinstitutet och Neuro Stockholm. 

Alla längtar efter kärlek – så även Jaakko som är rullstolsburen. Jaakko (Petri Poikolainen) har aldrig träffat sin kärlek Sirpa ansikte mot ansikte, men per telefon träffas de många timmar dagligen.

Den blinda mannen som inte ville se Titanic är en aldrig tidigare skådad kärlekshistoria där Petri Poikolainen gör sitt livs roll, som mannen som är fången i sitt eget hem. Fängelsets murar faller då Jaakko beslutar sig för att åka och hälsa på sin kärlek. Det är inget lätt beslut att fatta, eftersom Jaakko är blind och förlamad från bröstet ner – och han måste klara av resan själv. För att ta sig ända fram så är Jaakko tvungen att förlita sig på fem okända personer och deras hjälp. Vad kan gå fel?

Var: filmen visas i vår lokal på Fatbursgatan 19. 

När: Onsdag 11 maj, 13:30 (fika) Filmen börjar 14:00.

Anmälan: senast 9/5 till stockholm@neuro.se Begränsat antal platser.

Filmen är manusförfattaren och regissören Teemu Nikkis femte, och onekligen mest gripande, långfilm. Den blinda mannen som inte ville se Titanic har vunnit flera priser på festivaler runt om i världen, däribland publikpriset på Venedigs filmfestival 2021.

Vänligen godkänn marknadsförings cookies för att kunna se videon

Längd: 82 min
Regi: Teemu Nikki
Manus: Teemu Nikki
Genre: Drama
Skådespelare: Petri Poikolainen, Marjaana Maijala, Hannamaija Nikander, Samuli Jaskio, Rami Rusinen
Språk: Finska med svenska undertexter
Åldersgräns: 11 år