Barnsjön

Guidningen genomförs inte av Neuroförbundet utan är samarbete mellan Tyresö kommun och Studiefrämjandet Stockholm Gotland.

Barnsjön -
skogssjö i sprickdalslandskap Lättvandrad kvällsguidning anpassad för rullstolar. Den lilla skogssjön Barnsjön ligger i en dalsänka, karaktäristisk för Sörmlands omväxlande sprickdalslandskap. Vi vandrar i lugnt tempo till sjön där vägen kantas av dramatiska branter och en frodig våtmark. Vandringen fortsätter längs strandkanten där vi får en härlig skogskänsla. På våren leker paddorna i sjön och med lite tur får vi se deras yngel i strandkanten.

Om guidningen
När - torsdag 1 juni, klockan 11:15-13:15. Guidningen är gratis.

Praktisk information
Vandringen är 1 km och tar cirka 2 timmar med paus. Vi vandrar i lugnt tempo. Det finns inga toaletter. Det finns en grillplats med bänkar vid sjön. Ta med egen matsäck.

Samling och avslutning
Busshållplats Marsvägen (buss 819, 820, 823 och 824). Färdtjänst uppge adress Bansjöslingan 10 A i Tyresö. Bil, samlas vi på parkeringen mitt emot Bansjöslingan 10 A. En av guiderna möter upp vid busshållplatsen. En av guiderna möter upp vid Tyresö slotts borggård.

Tillgänglighet
Underlaget är bra för att ta sig fram med rullstol och rullator. Det finns några krångliga passager, men här hjälps vi åt om det behövs.

Anmälan - Det kostar inget att delta fast du måste anmäla dig i förväg via Tyresö kommuns hemsida.