Weekend i Barcelona

I september 2015 var vi i Barcelona

Barcelona, vilken stad. Uppställning på Arlanda en tidig lördagmorgon i september för ett antal glada Neuroföbundsmedlemmar. Flyget funkar bra och vid lunchtid är vi framme på hotellet. Vi äter en härlig Tapaslunch på en närliggande resturang innan vi tar rummen i besittning.

Söndagmorgon och frukost för att sedan ta sig an Barcelona. Vi går till tunnelbanan för att testa om det fungerar att åka med rulle, vi har ju hört att det är så anpassat i den här stan. Jo då det funkar och det är uppskyltat var vi ska gå för att komma till hissar och rätt vagn i tunnelbanan. Vi tar en sväng på La Rambla som är Barcelonas mest bevandrande gata. Här myllrar det av människor från världens alla hörn från. Tappas och Sangria till lunch. Vi tar os genom de smala gränderna i Gamla Stan och slinker in i La Boqueria, saluhallen där det säljs all möjlig och omöjlig mat. En salig blandning av lukt, färg och ett myller av folk.

En kväll drar sällskapet efter en god middag på Els 4 Gates, en anrik krog från 1887 vidare mot gatan med Antonio Gaudis upplysta och kända hus. Vilka skapelser, man undrar "hur tänkte karln". I Sagrada Família som nog är den största attraktionen i Barcelona blir vi helt förundrade hur Antonio Gaudi kan skapa något dylikt. Det måste upplevas för det går inte att beskriva i ord. Han blev sorgligt nog påkörd och dödad utanför sin kyrka.

Joan Mirós fantastiska konstvek blir också beskådade och även hans verk kan vara svåra att förstå hur han tänkte. Det blir upp till betraktaren att avgöra. Vi promenerar, shoppar, åker bussar, tunnelbana och även den berömda bergbanan fungerar utmärkt för personer som använder rullstol. En fantastik stad som vi gärna återvänder till.