Skärgårdsturen till Grinda

Den 17 augusti...

...solig onsdagmorgon träffades ett antal NHR-medlemmar för den nu traditionella skärgårdstrippen med Waxholmsbåten. Det är nu fjärde gången vi gör en utflykt i Stockholms vackra skärgård. Vi, 20 personer varav 10 med rullstol eller permobil tog oss ombord enkelt och galant på fartyget Söderarm som är tillgängligt för rörelsehindrade personer. Hiss till övre däck där några av oss tillbringade hela turen och njöt av hav, sol samtidigt som vi drömde om vilket hus vi kunde tänka oss att bo i.............Vi hann även med fika och glass. Drygt två timmar på havet, klev vi av på Södra Grinda och promenerade den backiga och krokiga vägen till Grindas värdshus där bord och mat väntade.

Att köra permobil var inga problem men att rulla manuell stol

i grus och trädrötter var inte det lättaste. Men NHR:s förträffliga ledsagare hjälpte till att knuffa på så alla kom fram för att äta en delikat lunch på värdshusets stora terass. Dagen går fort i trevligt sällskap. Hemfärd med båten Gällnö, även den med utmärkt tillgänglighet. Trötta och nöjda med vår dag sa vi hej då och ser fram mot nästa kärgårdsresa..................

Broschyren "En skärgård för alla" som Waxholmsbolaget tillsammans med Skärgårdsstiftelsen tagit fram beskrivet ett antal öar och båtar som är anpassade så mycket att det gör det möjligt att uppleva Stockholms skärgård trots rörelsehinder. NHR rekomenderar att ta med en "ledsagare" som kan hjälpa till.