Ledig tjänst som intressepolitisk handläggare

Neuroförbundet är en ideell organisation som arbetar för personer med neurologiska diagnoser och skador. Neuroförbundets vision är ett samhälle där människor med neurologiska diagnoser har samma möjligheter och rättigheter som alla andra. Vi står för livslust, full delaktighet och stark framtidstro. Vi företräder ett stort antal diagnoser och stödjer och följer forskning inom neurologi. En förutsättning är att du som medarbetare hos oss delar de värderingar som kännetecknar demokratiskt uppbyggda folkrörelseorganisationer.

Nu söker vi dig som, i samarbete med kansliet i övrigt, framför allt ska:

  • Arbeta med intressepolitiskt påverkansarbete
  • Samarbeta med andra rörelsehinderorganisationer inom Stockholms stad och Region Stockholm
  • Arbeta med hälso- och sjukvårdsinriktad rådgivning

Medlemsservice ingår som en naturlig del i all verksamhet. Arbete inom idéburen organisation och eller erfarenhet från arbete inom funktionsrättsrörelsen är meriterande.

Vår verksamhet grundar sig på tre hörnstenar.

  • Som Intresseorganisation påverka politiker, beslutsfattare och andra aktörer att utvecklingen leder till ett samhälle för alla
  • Som Råd- Stöd och Serviceorganisation ge råd och stöd, anordna föreläsningar, kurser, resor med mera
  • Som Kamratorganisation är vår uppgift att se till att medlemmar kan träffas under trevliga former

Tjänsten är en tillsvidareanställning om 50 % tjänstgöring (tjänstgöringsgraden kan komma att utökas) med 6 månaders provanställning som påbörjas 7 januari 2025 eller enligt överenskommelse. Vi har flexibel arbetstid med möjlighet till arbetstidsförskjutning för att kunna möta lokalföreningarnas behov. Kollektivavtal finns. Kansliet har 4 anställda.

Intresserad? Mejla rekrytering@neuro.se så skickar vi en länk till ansökningsformuläret (i vilket du hittar instruktioner för hur du söker tjänsten). Befattningsbeskrivning kan du ladda ner nedan. 

Då vi är ett litet kansli och det är semestertider kommer vi endast kunna svara på frågor v27-28 och v33. Kontakta vår kommunikatör; på mejl: tomas.rodriguez-hedling@neuro.se eller ring på telefon: 08 – 720 29 40

Ansökan ska vara oss tillhanda senast 18 augusti.