Värmland – Karlstad – Lars Lerin – Berättarladan 2-4 augusti 2017

Neuroförbundet i Mark har gjort en 3-dagarsresa 30 deltagare såg med förväntan fram mot några dagar i Karlstad. Resan gjordes med buss förd av Anders Davidsson. Ett stopp på vägen upp där resekommittén hade fixat smörgåsar och kaffe gjorde resan behaglig.

Efter incheckning på Hotell Scandic Winn och en god lunch fick vi en guidad visning genom Alstersdalen med besök på Gustaf Frödings minnesgård. På kvällen samlades vi för en stund med sång och musik. Christer hade som alltid med sig gitarren, till alla glädje.

Dag 2 inleddes med en guidad tur på Lars Lerins konstmuseum. En stor samling konstverk som man blev hänförd av.

Ytterligare två konstnärer hade utställning där. K-G Ohlsson, en vän till Lars Lerin, visade sina tavlor som var av en helt annan genre.

David Liljemark visade och berättade om "Jakten på Bernhard".

Dessa tre utställningar visade att konst kan vara mycket varierande.

På eftermiddagen tog oss bussen till Rottnerosparken i Sunne och Berättarladan. Vi fick först en guidad rundvandring bland de kläder som använts under tidigare föreställningar. Kl. 18 var vi bänkade och såg föreställningen "Charlott Löwensköld" av Selma Lagerlöf. I pausen intog vi en delikat middag. Under färden tillbaka till hotellet var alla överens om att det varit en mycket givande dag.

Efter en god natts sömn gick färden hemåt. Ett stopp för lunch gjordes i Skara på Jula Hotell. Där fick vi en presentation av Julas grundare Lars-Göran Blanks konstsamling av storheter som Anders Zorn, Bruno Liljefors och Carl Larsson. Konstverken hänger i restaurangen. Resan hem gick sedan fort då vi fick klurigheter att fördriva restiden.

Ett tack framfördes till resekommittén: Christer, Margareta, Kenneth och Marianne, liksom till chauffören för en mycket lyckad resa.
Vid pennan Eva Peterson
Foto: Kenneth Jonasson