Tillgänglighetsdag i Mark 2016-06-07

Den 2016-06-07 anordnade HSO i samarbete med kommunen en Tillgänglighetsdag i Marks kommun. Naturligtvis var även Neuroförbundet i Mark en av alla medverkande.

Här följer lite foto på arrangemanget under dagen, med b.la. ett rullstolsrace. Dagen avslutades med paneldebatt på kvällen. Det saknades en del politiska partier. Troligtvis är våra frågor inte intressanta för dem. Sådant kan ju göra utslag vid nästa val.

Vårdhästen "My" en fin "flicka" med rosett i pannan och fint flätad svans, kom och hälsade på, hon uppskattades mycket. Hon är en ung "flicka" på 4 år men lugn som en filbunke över alla som var framme och hälsade. I bakgrunden syns även en vårdhund även den mycket uppskattad.

Att köra rullstol och öppna dörrar var ett inslag som väckte många tankar. "Det var tyngre/svårare än jag trodde" var en genomgående kommentar.

Verksamhetsutvecklare från ett av de studieförbund som finns i kommunen, även försäkringskassan och arbetsförmedlingen var närvarande

De fantastiskt duktiga arbetsterapeuterna gav alla som ville prova på att köra "rullstolsrace" noggranna instruktioner och följde även med runt banan.

Paneldebatt på kvällen med kommunens politiker. En var lite sen och kom tyvärr inte med på bild. Men de som kom var KD, SD, C, M, MP, S, V.

Text: Kicki Staffas
Foto: Kicki Staffas