Kvinna som simmar

Bad våren 2024

Badet Kaskad.

Tisdagar kl. 17.30 - 18.30

Start 9/1 tom 16/4

Anmälan sker till Eva Peterson

Egenavgift: 600kr per termin som betalas till vårat bankgiro: 862-8190. Var noga med att ange avsändare på talongen.

Många tänker oftast att man ska duscha före bad för att du är smutsig vilket inte stämmer. Det handlar inte om hur smutsig du är - du kanske duschade innan du gick till badhuset, men om du tog på dig deodorant, hudlotion och/eller hårprodukter behöver dessa tvättas bort. Alla hud- och hårprodukter som du har på dig när du går ner i bassängen gör att klorhalten måste höjas för att rena vattnet. Det är därför du alltid ombeds duscha innan du hoppar ner i bassängen.

Att alla besökare duschar före bad innebär att vi slipper använda mycket klor, för din och andras trevnad. Klor kan, som du kanske vet, ge upphov till irritation på hud och i ögon och det oftast vid högre klorvärden som irritationen uppstår.

Tänk på följande:

- Tvätta kropp och hår med tvål och schampo för att få bort lösa hårstrån, hudavlagringar, smink och rester av hårprodukter.

- Duscha UTAN baddräkt, bikini och badbyxor. Om du duschar med badkläderna på samlas all smuts i dessa och följer med ner i vattnet.

- Inga underkläder.

- Vill man absolut inte tvätta håret så går det bra att använda badmössa. Det finns massor med fina och bekväma sådana.

Efter badet kan man koppla av en stund i goda vänners samvaro. Det är bra träning och skön avkoppling för kroppen. Nya som gamla medlemmar hälsas välkomna!