Testa träningsapp – gratis

0 Sara på Neuro postade detta 01 juli 2021

Företaget Vitala har utvecklat en app som erbjuder individanpassad medicinsk träning. Nu önskar de hjälp att fortsätta utveckla denna tjänst och göra den anpassad för alla, oavsett funktionsnedsättning.

Det handlar om en medicinsk träningsapp för personer med funktionsnedsättning. Appen är under utveckling. Du kan använda appen gratis under 30 dagar mot att du efter träningsperioden hjälper dem att förbättra appen genom att lämna önskemål om förbättringar.

Om Vitala

Vitala är ett e-hälsoföretag grundat av läkare och fysioterapeuter. Vitala vill hjälpa personer med funktionella eller sjukdomsrelaterade begränsningar att få enkel tillgång till individanpassad medicinsk träning och rehabilitering. Vitalas målsättning är att alla ska kunna maximera sin hälsa och livskvalitet genom anpassad fysisk aktivitet.

Bakgrund

Ohälsa är upp till tio gånger vanligare bland personer med funktionsnedsättning jämfört med övriga befolkningen. En orsak till detta är att det inte finns många alternativ för den som behöver enkel tillgång till individanpassad träning. Förutom en begränsad funktionsförmåga kan även sjukdomar, skador, trötthet och mediciner sätta stopp för träningen. Även osäkerhet eller låg tilltro på den egna kapaciteten kan leda till passivitet.

Kontakt

Skicka ett mail till petter@Vitala.health för att träna med Vitala gratis under 30 dagar. I gengäld önskar de alltså din hjälp att utveckla denna träningstjänst för personer med funktionsnedsättning.

Företaget nås också på telefon 070-743 58 81 och har en webbsida: www.vitala.health.

Läs mer om en av grundarna av Vitala, AT-läkare Jesper Aasa, i en artikel i Läkartidningen.

Senast redigerad 01 juli 2021

2 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 Sara på Neuro postade detta 01 juli 2021

Vi skriver om våra medlemmars förutsättningar att genomföra funktionsuppehållande träning och anpassad fysisk aktivitet, efter och mellan rehabiliteringsperioder, i årets Neurorapport: Neurorapporten 2021 – Ojämlik tillgång till rehabilitering.

Endast 28 procent har de förutsättningar de behöver för funktionsuppehållande träning, av de som besvarade vår senaste medlemsundersökning.

Det behövs bättre förutsättningar för personer med neurologisk diagnos att genomföra regelbunden funktionsuppehållande träning. Exempelvis saknar många instruktioner från, liksom uppföljning av kunnig hälso- och sjukvårdspersonal.

Många saknar också kunskap om roliga träningsformer som passar dem, tillgång till bassängträning eller annan anpassad gruppträning. För många ger det mer att vara fysiskt aktiv med andra i ett socialt sammanhang. Det kan innebära en extra hälsovinst, jämfört med att träna själv.

Läs gärna mer i Neurorapporten 2021.

# Länk
0 uranus postade detta 06 augusti 2022

Om jag ska vara ärlig så gillar jag inte att lära mig något nytt och studera i allmänhet. Det är alltid svårt och energikrävande. Så när jag hittade sportspelsajten och onlinecasinot https://betinia.se/sv/sport tyckte jag att det var perfekt. Dessa sätt att tjäna pengar online kräver nästan inga färdigheter eller kunskaper, så jag fick gärna prova mig fram i detta.

# Länk

Våra 357 användare har publicerat 412 gånger i 208 diskussioner

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet