Kan dessa symptom vara Polyneuropati?

0 Hasse postade detta 07 augusti 2020

Hej Jag har fått diagnosen Polyneuropati för ca 10 år sedan. Självklart har jag tappat känsel i fötter och ben, samtidigt som visst känselbortfall kommit upp till midjan. Men mitt problem är att jag plötsligt förra månaden fick nervsmärtor i axlar, höft, knän och fotleder. De vandrar runt och är varje dag, olika starka på olika ställen. Vissa dagar tenderar knäna att vika sig, och jag har börjat gå som en mycket gammal man. Kan detta komma Polyneuropatin? Mina nätter är mycket jobbiga, då kramper och smärtor avlöser varandra på efternatten.

3 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 Helene på Neuro postade detta 10 augusti 2020

Hej Hasse, vi som arbetar inom Neuroförbundet är inte läkare och kan inte ställa diagnoser.

Det bästa är att kontakta din vårdcentral och be läkaren om en utredning för dina nytillkomna symtom. Du kan också be att få remiss till en specialist, en neurolog.

Varma hälsningar

# Länk
0 Rolle postade detta 30 december 2022

Hej ! Har fått trolig polyneuropati ( enl. läkare vc ) ! Har frågat läkare om det kan vara Guillain Barre `s syndrom eftersom jag har googlat på detta och har dessa symtom men lindrigt = stämmer exakt ? Hur lindrigt kan man ha detta ? Har haft och har balansproblem och kraftiga domningar från början ( nu mindre ) ! Har ej haft någon förlamning = ingår detta alltid här ? Däremot i princip alla övriga symtom ! Min läkare säger att man alltid blir förlamad och hamnar på sjukhus och eventuellt i respirator ? Har haft dessa problem i ca. 2,5 år nu och jag börjar se vissa förbättringar ( peppar , peppar ) nu , såsom stadigare på fötter samt bättre styrka ?

Varma hälsningar

# Länk
0 Helene på Neuro postade detta 07 februari 2023

Hej Rolle, det låter som att det rör sig om polyneuropati mer generellt. Guillain Barrés syndrom är mycket akut och omfattar förlamning som kan påverka hela kroppen och andningen.

Här finns mer info om polyneuropati.

Varma hälsningar

# Länk

Våra 376 användare har publicerat 424 gånger i 217 diskussioner

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet