Hydrocefalus

0 gunillamellheden@gmail.com postade detta 19 september 2021

En fråga: Har gjort en MRT vilken visar på ökade ventriklar i hjärnan. Har balanssvårigheter, kan inte titta uppåt eller åt sidan utan att nästan tappa balansen! Till och från inkontinens! Min läkare på Neurologen sätter diagnosen Alzheimer utan att ha undersökt mig, förutom att jag fick gå på en linje ca 10 steg, och vi satt och konverserade ca 15 min. Han tyckte inte att jag hade några problem med minne eller tal. Efter detta fick jag och min man gå hem, med diagnosen Alzheimer!!!!! Jag är ledsen trött och deprimerad efter detta läkarbesök! Läkaren föreslog inte någon som helst utredning!!!! Vad gör jag nu. Vem kan jag kontakta för att få en rejäl utredning?? Jag har förträngningar i halskotpelaren, och har smärta av detta. Jag är förtvivlad!!!!!

Senast redigerad 24 november 2021

3 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 Helene på Neuro postade detta 20 september 2021

Hej Gunilla! Det låter skrämmande att läkaren inte följer upp ökade ventriklar! Jag förstår absolut din oro.

Du ska söka dig tillbaka till neurologen och be att en annan läkare gör en ny medicinsk bedömning. Fråga varför de utesluter Hydrocefalus? Alternativt be om remiss till ett universitetssjukhus.

Svårt att ge dig råd vart du ska vända dig då vi inte vet vilken region du tillhör. Det finns kontakter via Svenska neuroregistret om just Hydrocefalus som du skulle kunna rådfråga.

Varma hälsningar Helene

# Länk
0 Ingrid Andreasson postade detta 07 oktober 2021

Hej Gunilla! Jag (är 66 år) känner precis igen alla dina symtom. I korta drag sökte jag först på Neurologen i Trelleborg (jag bor i Svedala, Skåne) hösten 2019, först misstänkte man Parkinson men efter CT-skalle o tapptest remiss till Neurokir i Lund. Fick sommaren 2020 diagnosen kommunicerande hydrocefalus och fick inopererat en vp shunt den 1 sept 2020. Gång, balans o inkontinens förbättrades, dock behövde trycket sänkas i mars så mer vätska dräneras. Allt blivit bättre även om inte helt bra. Hoppas du får en second opinion så korrekt diagnos o behandling kan sättas in. Önskar dig allt gott! Mvh Ingrid Andreasson

# Länk
0 Helene på Neuro postade detta 16 november 2021

Hej, såg att det nu finns ytterligare ett inlägg med en fråga om Hydrocefalus i forumet under "Övriga tips". Om någon av er har erfarenheter att dela där. Länk.

Senast redigerad 16 november 2021

# Länk

Våra 336 användare har publicerat 395 gånger i 196 diskussioner

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet