Hur ser det ut där du bor?

0 Sara på Neuro postade detta 25 september 2020

Vi vet att långt ifrån alla i behov får den rehabilitering de så väl behöver. Även om perioder av sammanhängande teamrehabilitering har bevisat god effekt och hög prioritet enligt nationella riktlinjer, erbjuds det långt ifrån alla. Detsamma gäller individuella rehabiliteringsplaner värda namnet. En tredje fråga som många av våra medlemmar lyfter i våra medlemsundersökningar på temat är bristen på möjligheter till kontinuerligt tränande för att bibehålla förmågor och motverka försämring.

  • Hur ser det ut där du bor?
  • Får du den rehabilitering du är i behov av?

4 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 Bo Sundbäck postade detta 19 januari 2021

Sara på Neuro skriver...;
"....gäller individuella rehabiliteringsplaner värda namnet. En tredje fråga som många av våra medlemmar lyfter i våra medlemsundersökningar på temat är bristen på möjligheter till kontinuerligt tränande för att bibehålla förmågor och motverka försämring"

Ja, håller. Om vi nu bortser från Coronan så är det inte bra. Kontinuiteten brister. Min smärtläkare tycker som jag att jag behöver kontinuerlig rehab - men sedan brister det när jag kommer till ett offentligt rehabställe som gör en annan bedömning. Själv bor jag i västra Värmland, Eda kommun, och är ryggmärgsskadad sedan 9 november 2016.

Bo Sundbäck

# Länk
0 Sara på Neuro postade detta 19 januari 2021

Så tråkigt att höra, Bo!

Vad är det du behöver göra kontinuerligt, för att må och fungera så bra som möjligt? Och vad önskar du ökad tillgång till?

# Länk
0 Bo Sundbäck postade detta för 4 Veckor sedan

Oj! Sent svar från mig. Jag behöver träna upp min rörelseförmåga - gäller vä arm och vä ben. Brottas med ständig neuropatisk smärta. Vänster hands fingrar får inte s a s uppleva kyla - använder ofta handske inomhus. Viktigt för mig med kontinuitet i träning, och det är svårt när smärtan hugger i. Då underlättar det när sjukresebilen kommer och hämtar mig. Träning i grupp är givande då det möjliggör kommunikation med andra. Men när jag blir kallad/inbjuden till något rehab (gäller före pandemin - nu har jag inte haft rehab på 13 månader) kallas det uppföljning. Orkar inte skriva mer nu pga fingerfumlighet - felstavning med mycket rättande.

Senast redigerad för 4 Veckor sedan

# Länk
0 Sara på Neuro postade detta för 16 timmar sedan

Tack igen för att du delar med dig, Bo! Jag missade att svara här eftersom vi hördes av på annat håll också.

Det är så viktigt att få stöd i att träna upp rörelseförmåga, liksom att bibehålla de funktionerna och förebygga försämring. Det kan behövas varaktig uppföljning och nya rehabperioder, nya bedömningar och individuellt utprovade övningar. Som en klok fysioterapeut sagt: Du kan inte träna samma program för att upprätthålla din förmåga hur länge som helst utan att tappa motivation.

Det behövs verkligen bättre förutsättningar för att fler ska kunna träna för att upprätthålla funktioner, kontinuerligt. Jag håller med om att det ger mer att träna tillsammans med andra. Hoppas att det blir möjligt för många av oss snart igen, i takt med att fler vaccineras.

# Länk

Våra 271 användare har publicerat 305 gånger i 154 diskussioner