Coronaviruset - MS-sällskapets rekommendationer

0 Helene på Neuro postade detta 16 mars 2020

MS-sällskapets rekommendationer med anledning av coronaviruset, COVID-19. MS-sällskapet är en sammanslutning för yrkesmässig expertis från forskning och vård inom MS-området.

Länk till pdf

Senast redigerad 19 mars 2020

2 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 EIF postade detta 29 mars 2020

Hej. Jag har MS sedan mitten på 90-talet. Jag har ingen bromsmedicin, jobbar 75%. Vilken riskgrupp tillhör jag: hög eller låg?

# Länk
0 Helene på Neuro postade detta 30 mars 2020

Hej, den information vi fått är att om man har påverkan på inre organ som lungor och svårt att andas och hosta eller svaga njurar, hjärta och liknande så är man en riskgrupp. Äldre personer är också riskgrupp, särskilt om de har fler sjukdomar.

Så du får känna efter hur du mår i din MS, är din andning påvekad eller har du även andra sjukdomar. Om man är frisk för övrigt behöver man följa riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger och uppdaterar vartefter. Men självklart ska du kontakta vården om du blir allvarligt sjuk och andningen påverkas.

Ev immunsänkande medicinering, som vissa har, tror man kanske kan påverka förloppet om man blir smittad, men nu kommer hela tiden nya rön. Så det är inte heller säkert att det är så.

# Länk

Våra 179 användare har publicerat 143 gånger i 79 diskussioner