Coronaviruset - MS-sällskapets rekommendationer

0 Helene på Neuro postade detta 16 mars 2020

MS-sällskapets rekommendationer med anledning av coronaviruset, covid-19. MS-sällskapet är en sammanslutning för yrkesmässig expertis från forskning och vård inom MS-området.

Svenska MS Sällskapet har uppdaterat rekommendationer som rör covid-19 gällande riskgrupper, sjukdomsmodifierande MS-behandling, smittorisker och vaccination, 2021-01-05.

Länk till MS-sällskapets hemsida.

Senast redigerad 11 januari 2021

2 Kommentarer
Sortera på Standard | Nyast | Röster | Alla
0 EIF postade detta 29 mars 2020

Hej. Jag har MS sedan mitten på 90-talet. Jag har ingen bromsmedicin, jobbar 75%. Vilken riskgrupp tillhör jag: hög eller låg?

# Länk
0 Helene på Neuro postade detta 30 mars 2020

Hej, den information vi fått är att om man har påverkan på inre organ som lungor och svårt att andas och hosta eller svaga njurar, hjärta och liknande så är man en riskgrupp. Äldre personer är också riskgrupp, särskilt om de har fler sjukdomar.

Så du får känna efter hur du mår i din MS, är din andning påvekad eller har du även andra sjukdomar. Om man är frisk för övrigt behöver man följa riktlinjer som Folkhälsomyndigheten ger och uppdaterar vartefter. Men självklart ska du kontakta vården om du blir allvarligt sjuk och andningen påverkas.

Ev immunsänkande medicinering, som vissa har, tror man kanske kan påverka förloppet om man blir smittad, men nu kommer hela tiden nya rön. Så det är inte heller säkert att det är så.

# Länk

Våra 368 användare har publicerat 422 gånger i 215 diskussioner

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet