Styrelsen 2023

Ordförande Jan-Åke Magnusson Vice ordföranden Marina Holmgren Sekreterare Hans Hedström Kassör Annika Nyholm Ledamot Tony Karlsson Ledamot Carin Utterdahl Ledamot Katarina Jonsson Ledamot Gunilla Johansson Ledamot Ann Augustsson Suppleant Amelie Eriksson Suppleant Eva Eiler Suppleant Oscar Evje Olsen Suppleant Annika Söderlind Ansvarig för lokal hemsida (Adjungerad styrelseledamot) Micael Karlsson

 

Alla nyheter

2023-01-16

Tandvårdsstöd ett skydd mot höga kostnader.

Det statliga tandvårdsstödet består av allmänt och särskilt tandvårdsbidrag, samt högkostnadsskydd. Det finns som ett skydd mot höga kostnader, för att stimulera till förebyggande tandvård samt för att ge ökat stöd till dig med ökad risk för sämre tandhälsa på grund av din funktionsnedsättning.

Läs mer
2023-01-16

Vårdbidrag

Vårdbidrag är ett stöd för dig som förälder som behöver vårda ett barn med funktionsnedsättning eller långvarig sjukdom. Vårdbidrag söker du hos försäkringskassan.

Läs mer
2023-01-16

Ledsagarservice

Syftet med ledsagning är att bryta isolering och öka möjligheten till aktiviteter utanför hemmet. Här finner du direktlänkar till kontaktuppgifter i din kommun.

Läs mer
2023-01-16

Hjälpmedel

Neurologisk diagnos berör livets alla områden. Hjälpmedel för att underlätta vardagen är ett av dessa områden och vi vill gärna ge dig stöd för att du ska hitta rätt.

Läs mer
2023-01-16

Merkostnadsersättning

Merkostnadsersättning är pengar du kan ansöka om att få om du har en funktionsnedsättning eller sjukdom som gör att du behöver hjälp i vardagen eller har merkostnader. Vad som räknas som merkostnader finner du information om på försäkringskassans webbplats.

Läs mer
2023-01-16

LSS-Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Om du har en omfattande funktionsnedsättning har du rätt att ansöka om stöd för att kunna leva ett så gott och självständigt liv som möjligt. Det är syftet med Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS.

Läs mer
2023-01-15

Har vården och samhället avsexualiserat människor med fysiska funktionsnedsättningar ?

Maria Westerlund, som har en ryggmärgsskada, pratar om sex och normer tillsammans med Stefan Balogh, arbetsterapeut och sexolog, och Axel Brattberg, neurolog och sexolog

Läs mer
2023-01-15

Temaprogram om sex och lust.

Vad gör jag om jag har mindre lust än min partner? Jag kan inte få stånd, vilken hjälp finns? Varför gör det så ont vid samlag? Medverkar gör Malena Ivarsson och Kalle Norwald, båda sexologer, och doktor Karin Granberg. Programledare: Sofia Rågenklint.

Läs mer
2023-01-15

Mäns sjukdomar

Temaprogram om sjukdomar som drabbar män. Medverkar gör Kent Lewén, ordförande i Prostatacancerförbundet, Katarina Tomic, specialist i urologi, och doktor Karin Granberg.

Läs mer
2023-01-15

Sexuell hälsa hos personer med funktionsnedsättning

Julia Bahner, forskare från Lunds universitet, presenterade tidigare  resultaten från sin pågående forskning i projektet ”Sexualitet – en tillgänglighetsfråga”.

Läs mer