Läsning som både rör och berör många medlemmar i Neuro. Bild: Pixabay.com och privat.

Magiska bokcirkeln PAUSAD på grund av rådande läge med corona-viruset

Nu startar Neuro Uppsala-Knivsta i samarbete med ABF vårens magiska bokcirkel för alla bokälskare. Den här gången tar vi oss an Kent Revedals nya bok ”Smärta”. Vi läser tillsammans och pratar om boken och vad den väcker för frågor och känslor hos oss. Välkommen!

Tid: Torsdagar kl. 17.00-19.00, med start den 13 februari

Plats: Kungsgatan 64 (bv) i Uppsala

Anmälan: maila till cath.wedin@hotmail.com

 

Mer om författaren och boken

När behandlingarna inte får avsedd verkan eller medicinerna inte biter. När varje dag blir en kamp för att orka leva vidare. Går det att på något vis skapa sig ett rikt liv trots smärta?

Ja, det går, menar Kent Revedal som i en mc-olycka 2010 drabbades av en ryggmärgsskada och sedan dess lever med ständig smärta. Med den här boken vill han hjälpa andra att förstå sin smärta och hitta sätt att mildra den, få vardagen att fungera och återerövra sin livsglädje.

Vi får följa Kents smärtresa och ta del av all den kunskap som han samlat på sig. Boken går igenom vad smärta är och vad den gör med våra kroppar. Därefter ges en översikt av olika medicinska, fysiska, mentala och sociala strategier som kan användas för att nå en högre livskvalitet även om smärtan finns kvar i någon form. Boken är en värdefull källa till kunskap, hopp och tröst både för den drabbade och för dennes närstående.

Kent Revedal är teolog, föreläsare och konsult. Han kör fortfarande motorcykel, men numera på tre hjul. Detta är hans andra bok. Han har tidigare skrivit "Smällen: Att tvingas återupptäcka livet" (2013).