Två röda hantlar för styrketräning som ligger på ett vitt golv.
Stärk både humöret och kroppen genom att träna utifrån dina förutsättningar och tillsammans med andra! Foto: Honka13, Pixabay.

Anpassad träning online

Neuro Uppsala-Knivsta ordnar i samarbete med Rehab Resurs AB i Uppland anpassad träning under ledning av två fysioterapeuter. Tillsammans blir vi starka!

Träningen är inriktad på styrka och balans och särskilt anpassad till dig med funktionsnedsättning. Träningspasset genomförs online som en livesändning tillsammans med deltagarna. Våra instruktörer är legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster) från Rehab Resurs. De visar och förklarar tydligt de olika rörelserna och du kan ställa frågor efter passet om du behöver.

Tid: Måndagar kl. 13.00-13.45
Period: 1 februari till 31 maj 2021
Plats: online i Zoom

Länk skickas ut till deltagarna innan träningspasset varje vecka. Det går att delta online från dator, surfplatta eller mobil. Det som behövs är en kamera och en mikrofon på utrustningen, och att programmet eller appen Zoom (gratis) är installerad. Instruktionen i filen här nedanför förklarar hur det går till.

Träna som du vill

Det fungerar både att sitta och att stå och träna. Ledarna kommer att visa hur du kan göra olika varianter av rörelserna. Vissa moment görs med enkla redskap som det är bra att ha till hands:

  • vikt/hantel eller en fylld vattenflaska
  • träningspinne eller käpp/krycka/kvastskaft
  • träningsband/gummiband

Träning tillsammans är kul och du gör det du kan och orkar i din egen takt!

Kostnad: Ordinarie pris är 1 500 kr för 17 träningstillfällen.
Neuro Uppsala-Knivsta subventionerar halva terminskortet för sina medlemmar. Om du är medlem i någon av Uppsala läns intresse- eller lokalföreningar kan du söka pengar från Neuro Uppsala läns medlemskassa för rekreation och rehabilitering. Kontakta oss för mer information.

Du som vill vara med anmäler dig så snart som möjligt till uppsala-knivsta@neuro.se

Varmt välkommen!