Catharina Wedin, ordförande i Neuro Uppsala-Knivsta.

Nya ordföranden har ordet

Vid årsmötet 2021 valde Neuro Uppsala-Knivsta Catharina Wedin till ny ordförande. Läs hennes presentation och planer för framtiden!

Hej!
Jag heter Catharina Wedin. På Neuro Uppsala-Knivstas årsmöte 2021 så blev jag vald till ny Ordförande och tackar för förtroendet. Efter att ha varit aktiv i styrelsen för Neuro Östhammar, med att ordnat studiecirklar m.m. för 10 år sen flyttade min man och jag från Östhammar till Uppsala och engagerade oss i Uppsala-Knivstas förening 2012 och något år efter kom jag in i styrelsen som ledamot. Under dessa år i styrelsen så har jag varit med på olika kurser, konferenser och kongresser som Neuro riks har anordnat. När covid-19 kom så var jag med på en hel del webkurser för hantera den nya framtiden med tekniken, som teams och Zoom som har blivit väldigt lyckat. Vi har tankar på att kanske fortsätta med webmöten efter pandemin.

Mina stora intressen är möten med människor och samtalet. Man lär sig mycket av det. Älskar att vara med våra barnbarn och olika handarbeten. När jag som närstående fick reda på min att min man hade fått MS så visste jag och barnen inte riktigt vad det var för sjukdomen och hur framtiden skulle påverkas både på gott och ont. Som närstående. För oss i familjen så var informationen om sjukdom inte så stor. Barnen Googlade, men informationen var inte riktigt de vi önskade, som tex hur får man hjälp, vem vänder man sig till m.m.

Av ett sammanträffande för 15 år sedan så gick vi med i NHR som det hette då, i Östhammar. Min man och jag kom med i en studiecirkel och hade en liten bok om MS. Det var en skön känsla att få känna att det fanns fler familjer som vi, och att deras anhöriga kände liknande som jag. Från den dagen har både jag och min man engagerat oss fullt ut i Neuro Uppsala-Knivsta.

Neuro Uppsala-Knivstas ambition är att fortsätt som förut. När Pandemin kom för ca 1.5 år sedan så var vi tvungna att skjuta fram vissa aktivitet och vissa var vi tvungna att ställa in. Vilket aktivitetsgruppen (där jag är en av tre stycken) i Neuro Uppsala-Knivsta tyckte var så trist. Så vi tänkte att våran förening skulle testa detta med Teams. Hittills har det varit ca 35 olika aktiviteter, t ex olika föreläsningar som polyneuropati då det var 230 stycken med och lyssnade, Quiz, föredrag på medlemsträffarna, träning online med Rehab Resurs och Handarbetsklubben då vi handarbetar med personer från hela Sverige och en bibliotekarie kommer och läser en novell för oss. Politikerträffar, för att påverka från Neuros synvinkel har vi också haft.

Under 2021 så har Neuro Uppsala-Knivsta beslutat att vi kommer fortsätta ha våra aktiviteter online så länge pandemin känns osäker. Men vi har många spännande saker på gång och det kommer mer info längre fram.

På 2020 års årsmöte så fick vi en ny samarbetspartner: Parasport. Nu väntar vi och ser fram emot att pandemin ska gå över så att Neuros medlemmar kan vara med på olika anpassade idrotter. Som tex Boccia, luftpistolsskytte, bowling, race running och mycket annat. Dessutom så har vi bytt studieförbund från ABF till Studiefrämjandet. Det kommer att bli nya fina möjligheter och de har stora fräscha lokaler. En medlem har varit i lokalerna med elrullstol för att testa tillgängligheten, som var helt ok. Studiefrämjandet ligger på Ljusbärargatan 2.

Trots pandemin så ser jag framåt. Och känner att det finns möjligheter för bra saker att hända. Men förhoppningen är att vi ska kunna träffas igen.
Tackar åter igen för förtroendet.

Med vänlig hälsning

Catharina Wedin

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet