Neuro fyller 65 år

Neuro fyller 65 år och det ska vi förstås fira tillsammans med er och våra utställare (som presenterar sig nedan). Vi bjuder på tårta och kaffe och en tipspromenad med fina priser.
1957 bestämde sig ett antal eldsjälar för att bilda MS-förbundet som 1979 bytte namn till Neurologiskt Handikappades Riksförbund, NHR. 2013 moderniserades både namn och logotyp till nuvarande Neuroförbundet.

Var - Tellus Fritidscenter(Hornstull), Lignagatan 8, Drakenbergssalen.

När - Torsdag 6 oktober klockan 13:00 till 15:00.

Anmälan - mejla stockholm@neuro.se 

Hålltider (cirkatider)
13:00 - Inledningstal av vår ordförande Kerstin Kjellin och utdelning av Neuro Stockholms forskningsstipendium.

13:15 - Vi får ta emot Neuropromenadens vandringspris för att Neuro Stockholm var den av alla neuroföreningar som samlade in mest pengar under Neuropromenaden 2022.     

13:30 - 15:00 - Besök våra utställare.

13:30 - 14:30 - Delta i tipspromenaden, en fråga per utställare. 

14:50 - Prisutdelning.

15:00 - Slut för dagen. 

Utställare

Skogstur
Skogstur bildades 2015 av Calle Norrman och Anders Andrae och anledningen till det var att många ville komma ut i naturen med inte riktigt vågade, på grund av osäkerheten. Föreningen anordnar promenader runt hela Stockholm där Anders eller Calle berättar om skogen och områdets historia. Vid lämplig plats blir det en fikapaus som den som håller i vandringen ordnar till alla deltagare.

Attends
Attends har över 40 års erfarenhet av att erbjuda inkontinensskydd till kunder och vårdpersonal världen över. Vi erbjuder ett brett utbud av produkter för alla grader och typer av inkontinens, så att du ska ha enklare att kunna hittad den produkt som passar bäst för dig och din livsstil.
www.attends.se

Carbonhand – en kraftförstärkande handske
Carbonhand är ett hjälpmedel i form av en kraftförstärkande handske med trycksensorer i fingrarna som känner av användarens behov av support. När användaren initierar ett grepp reagerar trycksensorerna och artificiella senor tillför den kraft som behövs.
www.bioservo.com/sv/haelso-sjukvard

Coloplast
Vi gör livet lättare för människor med intima vårdbehov! Coloplast utvecklar produkter och tjänster inom kontinens och stomi. Vi vill bidra till en bättre livskvalité för användarna av våra produkter och tjänster. Vår passion för att göra en verklig skillnad i människors liv är vad som driver och förenar oss. Hos oss hittar du ett brett utbud av katetrar, vattenlavemang, urindroppsamlare och mycket mer.
www.coloplast.se

Exopulse Mollii Suit
Exopulse Suit är världens första helkroppsdräkt för neuromodulering. Dräkten kan hjälpa till med att lindra spasticitet, hjälpa till att aktivera muskler som är svåra att få kontakt med och lindra smärta. Dräkten finns i 37 storlekar för barn och vuxna. Exopulse Mollii Suit är icke-invasiv, icke-farmakologisk och har begränsade biverkningar jämfört med andra kända behandlingar för spasticitet. Dräkten är enkel att använda genom att klä på sig den som en vanlig byxa/jacka och sedan trycka på start-knappen för att börja stimuleringen. Dräkten används vanligen endast en timme varannan dag, och effekten sitter i upp till 48h.
www.aktivortopedteknik.se/

Sakta Safe & Active AB
Det finns el-scooter i många storlekar och format. Atto Sport är en extremt lätt och kompakt scooter med totalvikt 28 kilo. Den kan vikas ihop som ett paket och dras som en shoppingvagn. Atto kan enkelt delas i två halvor, som underlättar transport i bilen. Patenterad teknik gör den mera stabil än andra scooters i samma viktklass. Atto drivs med ultralätt litiumbatteri, godkänd för transport på flyg.
www.sakta.se

TeamOlmed - Ortopedteknik
Vi välkomnar landstingspatienter och privatpersoner som är i behov av ortopedtekniska hjälpmedel, skor, inlägg, ortoser samt proteser.
www.teamolmed.se

Tobii Dynavox
Vi på Tobii Dynavox jobbar med kommunikation. En livsviktig komponent i allas liv som tyvärr ibland tas ifrån oss på grund av sjukdom. Hur man återfår kommunikationen genom olika hjälpmedel är vad vi brinner för hos Tobii Dynavox. Vi är jätteglada för att vi får vara med på Neuros 65-års dag!
www.se.tobiidynavox.com/

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet