Kommunikation, påverkansarbete och Neurorapporten

Neuro Stockholm erbjuder en kostnadsfri föreläsning om hur man blir en bättre fotograf, hur man skriver journalistiskt, hur man kan engagera sig lokalt med påverkansarbete, samt hur man kan använda Neurorapporten.

Många har efterfrågat hur lokalföreningarna bättre kan nå ut till medier och politiker. Därför erbjuder Neuro Stockholm en halvdagsutbildning om hur man skriver journalistiska texter, hur man tar bättre bilder, hur man kan arbeta lokalt med påverkansarbete och hur Neurorapporten 2022 kan användas lokalt. Erbjudandet gäller alla medlemmar och förtroendevalda i Neuro.  
 
Föreläsare är Alfred Skogberg som är utbildad journalist och som arbetar som kommunikatör och PR-strateg på Neuro. Han kommer att tala om hur man tar bättre bilder och hur man skriver journalistiskt. 

Emma Södergren är påverkansstrateg på Neuro. Emma kommer att prata om hur man kan planera sitt påverkansarbete och hur man kartlägger föreningens förutsättningar.  

Fanette Caudron är utredare på Neuro. Hon kommer att prata om hur Neurorapporten kan användas som faktaunderlag för att påverka politiker lokalt. 

Under workshopen kommer deltagare att tränas i att fota med mobilkameran, eller annan kamera. Deltagarna uppmanas att ta anteckningar och skriva ner citat om vad som sägs och om det som händer under dagen. Detta ska mynna ut i en notis/artikel till slutet av dagen. 

Deltagarna kommer även få använda sig av en påverkansplan för att ta fram en påverkansstrategi. En övning kommer att genomföras och föreningen/länsförbundet väljer en fråga de vill arbeta med. Syftet är att deltagarna ska få öva sig i att långsiktigt arbeta med påverkansarbete och öva sig i hur arbetet fördelas.  

Deltagarna kommer även att få en presentation av Neurorapportens resultat på riksnivå såväl som på lokal nivå. Efter föreläsningen kommer de närvarande att kunna använda sig av lokal statistik och faktaunderlag för att öva på att formulera kraftfulla argument.  

Workshopen innehåller några praktiska övningar där deltagare kommer att fota och skriva. Meddela oss gärna om du har behov av anpassningar eller stöd så utformar vi dagen så att alla kan vara med.  

När - 21 oktober 

Tid - 10.00 - ca. 15:00, Vi bjuder på lunch.  

Anmälan - till stockholm@neuro.se senast 18/10.  

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet