Digitalidag 2022

Vår temadag är Digifysisk det betyder att du kan komma till vår lokal eller ta del av våra föreläsningar hemifrån. 

Länk till videomöte kommer läggas upp här på hemsidan när datumet för temadagen närmar sig.

Innehåll 

• 13:15 – 14:00
Digital föreläsning om Appen – Alltid öppet [klicka på länken för mer info]
Föreläsare är Anna Tisäter som föreläser om Alltid öppet Region Stockholms app för digitala vårdkontakter. I appen kan du möta vården på ett sätt som passar dig, och på en tid som du själv väljer. 
Anna är verksamhetsutvecklare och handläggare inom eHälsa/IT
Objektspecialist Alltid öppet för Akademiskt specialistcentrum och SLSO
Sjuksköterska

• 14:30 – 15:15
Digital föreläsning om Säkerhet på nätet  – Tänk säkert
[klicka på länken för mer info] ett samarbete mellan MSB, Polisen och Internetstiftelsen
Föreläsare är Tomas Rodriguez Hedling som kommer lära dig att inte bli lurad av bedragare på nätet. 
Tomas är Kommunikatör på Neuro Stockholm

Vad är Digitalidag

Digitalidag är en årlig och nationell temadag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera alla människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Du kan läsa mer: om vad Digitalidag är för något och vilka som står bakom via länken https://digitalidag.org/

Ring - Digitalidag

Ring Digitalidag – 010-5502500 –  är ett telefonnumret dit människor kan ringa för att få hjälp med digitala frågor, men även få vägledning om var man kan vända sig för att praktiskt få hjälp på den plats som man bor. Numret aktiveras den 16/9  och är i gång fram till den 11 november. Numret är öppet vardagar kl. 10-13.  

Under temadagen den 14 oktober är växeln öppen från kl. 9-16. Då finns det även möjlighet att få hjälp på engelska och arabiska. Växeln, bemannas av flertalet Digitalidag-aktörers medarbetare, och har möjliggjorts i samarbete med Post- och telestyrelsen (PTS)

 Telefonnumret är 010 - 550 25 00.

Hjälp på vägen

Post och telestyrelsen har tagit fram Digitalhjälpen som ger dig vägledning och tips för en lättare vardag. På PTS hemsida finns vägledning, goda råd och steg-för-steg-guider som förklarar hur du använder digitala tjänster som kan göra vardagen lite lättare. 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet