Foto: Pixabay.com

Reseskildring - Julmarknadsresa 2017

Olof Hedberg berättar om resan till julmarknaden i Tyskland den 26-29/11 2017.

"Tidig söndagsmorgon börjar resan från Hässleholm mot Malmö via Kristianstad.

Efter att vi lastat klart i Malmö började vår resa och vi fick med oss en mycket duktig och påläst guide som lotsade oss genom Danmarks historia under färden mot färjeläget, vilket gjorde att resan kändes kort.

Färjan över till Tyskland gungade lite men inte så mycket att vi drabbades av sjösjuka. När vi kommit på fast mark igen var vår guide Inger lika om inte ännu mer påläst och berättade även Tyskland historia.

Vi kom fram till hotell Abba ca 17.00 och de av oss som var köpsugna märkte snart att handelsanställda i Tyskland ges möjlighet till att fira helg det enda som var öppet var en liten tobaksaffär med godis och även alkohol.

Första morgonen i Berlin var det dags att efter en frukost buffé, kliva ombord på bussen för att åka till de olika kända minnesplatserna som finns i denna stad. Då alla kände av resan tog vi en liten middagsvila innan det var dags för den första julmarknaden. Bra stämning på både deltagare och knallarna även dryckerna smakade bra, en enda sak att klaga på var ett stilla duggregn. Kvällen avslutades med gemensam middag.

Onsdag morgon var hopp o lek dag alltså vandra runt i Berlin på egen hand. De flesta valde att vandra till nästa Julmarknad som var något större och utan regn. En dag fylld av handel både varuhus och traditionell tysk julmarknad som avslutning en god gemensam middag.

Dag 4 är det dags för hemresa och avslutande shopping. Vi hade tur som fick en lugn och säker chaufför som tog oss hela vägen hem dessutom fick vi en mycket givande historiebeskrivning under resan av vår eminenta guide Inger, hon tog även hand om oss och räknade in alla resande efter stoppen.

Vi som var med upplevde 4 mycket trevliga och givande dagar i Tyskland. Vid pennan Olof Hedberg. "