Fotocollage av Amelie Hedberg

Neuro Skånes kursledare informerar 🌞 2018

Birgitta Pettersson från Neuro Hässleholmsngden är sen några år tillbaka kursledare på Neuro Skånes kurser på Valjeviken i Blekinge. Här kommer hennes sommarhälsning:

Sommarlov.

Vårterminens sista kurs i Valjeviken i år är den populära ” I ur och skur”. Så var det även förra året då vi fick ett par underbara och soliga dagar i gemytlig samvaro och med spännande träning. Vi fick då bl a förmånen att inviga det då nya gymmet utomhus som Valjeviken har byggt. Många glada skratt blev det, det kan jag lova.

Mat och förplägnad var lika toppen som det brukar. Att man orkar äta så mycket mat! Även om man planerar att inte äta så mycket faller man när man ser vad det är som serveras. Man vill inte missa något alls.

Under hösten finns det 2 nya upplägg som är planerade. I början av september erbjuds ” Bilar och andra hästkrafter och en kurs som kretsar runt musik och allt vad det innebär. Mer information om detta kommer längre fram.

Förutom dessa 2 nya spännande kurserna återkommer Rickard Ljungkvist för att lära oss om målandets sköna konst i slutet av september månad. Han är en duktig konstnär som inriktar sitt lärande till nybörjare likaväl som till någon som gått någon av hans tidigare kurser. Vi välkomnar nya deltagare till kursen för att öppna upp för nya infallsvinklar.

I november har vi ännu en gång ” Kost och hälsa”. Vi varvar föredrag, praktiska övningar med träning och friluftsliv. I år försöker vi få ett föredrag av en läkare från Markaryd. Hon heter Saskia Haider och brinner för det här med vikten av nyttig mat och träning. Tyvärr har vi inte fått något 100 % klartecken att hon kommer ännu. Men vi hoppas……………

Under kurstidens alla kvällar, har vi en unik möjlighet att träffa andra för att utbyta erfarenhet med, men man kan även välja att vila och ha egen rekreation i de vackra omgivningarna vid havet.

Utöver detta har vi även tillgång till simhall, gymnastik, bibliotek och gemensamt TV rum om så önskas. Passa på när ni ändå är här, vetja!

Samkväm med smörgåsvagn, ostbricka eller något liknande är ofta en härlig tradition i samband med kvällarna på Valjeviken..Som oftast samlas vi uppe i biblioteket på Valjevikens huvudbyggnad.

Alla våra kurser finns även upplagda på hemsidan och anmälan sker genom att ringa eller mejla in till kansliet.

Men innan höstterminen drar igång önskar vi er alla en underbar sommar och allt vad det innebär.

Väl mött i underbara Valjeviken.

Birgitta Petersson, Kursledare