Bild från juni 2018

Motorer och andra hästkrafter 24 - 26 augusti 2018

Sista anmälningsdatum 24 juli.

Detta är en helt ny kurs på Valjeviken, som Neuro Skånes ordförande Olof Hedberg, är kursledare för. Det kommer vara dagar som är blandade med motorljud, hästkrafter och finmotorik.

Denna kurs kommer ha tillgång till Valjevikens arbetsteraput,ett verkstadstält, Bokeslätts ridklubb i Sölvesborg och som vanligt allt vad en vistelse på valjeviken kan innebära för våra medlemmar.

Många med neurologiska diagnoser har problem med att styra händerna på grund av skakningar, muskelsvaghet eller stelhet. Därför har kursens innehåll finmotoriken som genomgående tema i föreläsningarna och övningar.

Arbetsteraputen kommer ha både föreläsningar om till exempel “Vad det är för likhet med arbetsterapin och att arbeta med motorer? “ och har med sig övningar som passar både händer och hjärna.

I verkstadstältet kommer det både vara föreläsningar om bilar och motorlära och möjlighet till att skruva på projekt och lite andra överraskningar.

Förutom hästkrafterna i motorerna kommer vi även hälsa på och den som vill även testa på äkta hästkrafter, på hästryggen på Bokeslätts ridklubb.

Kanske du inte är sugen på själva kursen om motorer, men är medlem i Neuro och vill komma till Valjeviken för att ta del av allt annat som Valjeviken kan erbjuda Neuromedlemmar denna helg, så är du också välkommen.

Kontakta Olof Hedberg för mer ingående information eller varför inte en anmälan? Man når honom på 0739464767 eller olof.hedberg@neuro.se