Ett fält med blommande solrosor under en blå himmel med vita molntussar. Foto.
Trevlig sommar önskar Neuro Rehab C-län! Foto: Zhang Kaiyv, Pexels.

Trevlig sommar!

Neuro Rehab C-län önskar trevlig sommar med en hälsning från ordförande Christina Brännström.

Vi har nått fram till årets ljusaste tid och alla behöver vi nog koppla av i lagom värme och ljusa sommarkvällar! Hoppas att ni hunnit vara med på någon av medlemsaktiviteterna under våren. Missade ni våra aktiviteter så blir det fler tillfällen till hösten.

Neuropromenaden - många viktiga steg

Under Neuropromenadens första och sista dag i maj promenerade och rullade en grupp tillsammans längs Fyrisån, från Studenternas idrottsplats ända bort till vindbron. Promenaden hade planerats av Liselott Appelqvist och Hans Richter i styrelsen, och vid gamla vindbroläget (en bit norr om den nuvarande vindbron) berättade Hans Richter om dess historia. Medhavd picknick avnjöts med utsikt över Fyrisån.

Många genomförde Neuropromenaden 2021 på egen hand och årets kampanj blev lyckosam. Tillsammans samlade vi i hela landet in drygt 300 000 kr till neurologisk forskning. Av alla deltagande lag kom vi, Neuro Rehab C-län PÅ GÅNG, på en hedrande 13:e plats. Stort tack alla er som medverkade!

Tillgänglig natur för alla

Möjlighet att vistas i naturen är en form av rehabilitering som är viktig för alla! I samarbete med Upplandsstiftelsen ordnar vi en serie med föreläsningar om tillgänglig natur. För Upplandsstiftelsen är det självklart att det ska finnas platser dit man kan åka för att vandra, fiska eller ha picknick även om man är rörelsehindrad.

Arbetet med tillgänglig natur drivs av Eva Arnemo och Sara Beckman vid Upplandsstiftelsen, och flera av Neuros medlemmar bidrar som referenspersoner och testpatrull. Det finns många besöksmål i Uppsala län som har anpassats för bättre tillgänglighet, och vid föreläsningen den 15 juni fick vi tips om smultronställen som passar bra att besöka under sommaren. Fler föreläsningar i samarbete med Upplandsstiftelsen planeras i höst. 

Neurodagen 2021 om rehabilitering

Neurodagen infaller den 28 september varje år. Både veckan före och veckan efter det datumet är det mycket aktiviteter på gång i hela landet. De olika föreningarna berättar om Neuro, vad det innebär att leva med neurologisk diagnos och driver våra viktiga frågor. Planering av Neurodagen pågår för fullt och den 18 september har Rehab C-län en konferens om rehabilitering

Nu tar vi paus över sommaren och i september börjar vi med höstens program för Rehab C-län. Med önskan om en riktigt skön sommar!

Christina Brännström
Ordförande