Bild som visar ordförande Christina Brännström vid ett mötesbord.
Christina Brännström, ordförande för Neuro Rehab C-län. Foto: Håkan Sjunnesson, Neuro.se.

Ordförande för Rehab C-län har ordet

Vid årsmötet 2021 valde Neuro Rehab C-län Christina Brännström till ordförande. Läs hennes presentation!

Jag heter Christina Brännström och har fått medlemmarnas förtroende att fortsätta som Neuro Rehab C-läns ordförande en period till. Det gör mig glad, för det finns så många viktiga frågor att arbeta vidare med!

Mitt engagemang i funktionshinderrörelsen började 2006 då jag blev medlem i NHR Uppsala-Knivsta, det som idag heter Neuro Uppsala-Knivsta. Ganska snart blev jag även engagerad i Neuro Uppsala länsförbund och under en period var jag verksam som sekreterare i båda de styrelserna.

Jag har själv haft en neurologisk sjukdom i trettiofem år. Under den tiden har jag hunnit få mycket erfarenhet av vad det för med sig av svårigheter, men även av möjligheter. Tidigt insåg jag att rehabilitering i allmänhet, och rehabilitering för personer med neurologisk sjukdom eller skada i synnerhet, var ett eftersatt område i Uppsala län. 

När Neuroförbundet 2014 stödde de ingående länsförbunden i att bilda arbetsgrupper med särskild inriktning på rehabilitering var jag en av deltagarna i Uppsala. Neuros förbundsstyrelse beslutade 2018 att föreningen Neuro Rehab C-län skulle bildas och då blev jag vald till föreningens ordförande.

Rehabilitering innefattar så mycket. Den är inte bara fysisk och fokuserad på träning. Eftersom behovet av rehabilitering aldrig upphör får inte tillgången försämras, något jag upplever sker idag. Tvärt emot vad hälso- och sjukvårdslagen säger, är tillgång till rehabilitering beroende på var du bor. Det är också något som får stå tillbaka, får liten plats, för andra områden inom regionernas och kommunernas hälso- och sjukvård.

Detta vill jag och Rehab C-län förändra! Inga sjukdomsgrupper ska ställas mot varandra. Rehabilitering är individuell och tillgång ska finnas för alla som behöver!

Jag ser fram mot att få många givande samtal från medlemmar och andra, och att få mer kunskap om vad Rehab C-län kan göra för att påverka utvecklingen av rehabilitering i Region Uppsala och i länets kommuner. 

Med vänlig hälsning
Christina Brännström

 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet