Personer i rullstol som tränar med hantlar och gummiband i en stor sal. Foto.
Terminsavslutning med julpyntade ledare från Rehab Resurs AB i Neuro Uppsala-Knivstas träningsgrupp. Foto: YAW.

Roligt att träna med Rehab Resurs

Neuro Uppsala-Knivsta samarbetar med Rehab Resurs AB och ordnar anpassad träning för medlemmarna!

Förra terminen blev det digitala träningspass på grund av pandemin, men under hösten har en träningslokal i Fyrishov kunnat användas tack vare samarbetet med UHI (Uppsala Handikappidrott) och Parasport Uppland. Där har det varit bra tillgänglighet och gott om plats för alla att kunna träna säkert.

Passen körs en gång per vecka med cirkelträning inriktad på styrka, balans och rörlighet. Träningen är särskilt anpassad till dem med funktionsnedsättning och det fungerar både att sitta i rulle, sitta på stol eller att stå och träna med eller utan stöd. Ledarna är legitimerade fysioterapeuter (sjukgymnaster) från Rehab Resurs och de visar och förklarar de olika rörelserna. Och de hjälper förstås till med stödjande händer och glada tillrop när de leder träningen! Höstterminen avslutades med att de duktiga och julpyntade ledarna Anna-Karin och Jesper bjöd på ett dansnummer.

Vill du vara med och träna?

Det har inte varit så många deltagare under hösten tyvärr, kanske det är svårt att komma i gång efter pandemin? Förhoppningsvis vill fler vara med nästa termin så att samarbetet med Rehab Resurs om anpassad träning under professionell handledning kan fortsätta. Här får alla experthjälp och man gör det man kan och orkar i sin egen takt. Tillsammans blir vi starka!

För mer information om träningen, kontakta Neuro Uppsala-Knivstas kansli: uppsala-knivsta@neuro.se 

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet