Vy över domkyrkotornen som skymtar bakom träd i lövsprickning. Foto.
Häng med och promenera med Neuro i Uppland!

Guidad Neuropromenad i Uppsala

Följ med på en spännande Neuropromenad genom både mörk och ljus historia i kärnan av Uppsala!

En halv miljon invånare i Sverige lever med en neurologisk diagnos. En halv miljon! För att uppmärksamma detta och samtidigt samla in pengar till neurologisk forskning genomförs Neuropromenader mellan 6 maj och 6 juni i hela landet. Välkommen att vara med!

När: Tisdag 17 maj klockan 16.00-18.00

Var: Samling på Riddartorget i Uppsala, vid domkyrkans södra port.

Anmälan: Anmäl dig genom att klicka på Lag Neuro i Uppland eller använd QR-koden längst ner på sidan. Lämna gärna ett valfritt bidrag till neurologisk forskning!

Gå och rulla med Neuro i Uppland

Tillsammans med Anne-Charlotte Nyqvist, auktoriserad Uppsala-guide, promenerar eller rullar vi genom staden. Vi börjar vid Dekanhuset i Uppsala, där Rasbiologiska institutet startades för 100 år sedan. Institutets verksamhet med rashygien och tvångssteriliseringar av bland andra funktionsnedsatta är en del av Sveriges historia som inte får glömmas eller gömmas.

Vi fortsätter sedan genom Odinslund mot Botaniska trädgården nedanför slottet. Där vi får ta del av historien kring trädgårdens ursprung och blomsterkonungen Carl von Linné. De som vill tar med en egen fikakorg för en picknick efteråt!

Vi promenerar ca 1,5 km. Underlaget är mestadels asfalt, men om man vill gå mer inne i botaniska trädgården är det grus. En kort sträcka har lutning uppför. Välkommen att hänga med och göra en insats för din egen hälsa och för neurologisk forskning!

Du kan anmäla dig genom att skanna QR-koden med din mobil:

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet