En person som kör rullstol på en liten, grusad väg genom gröna sommarhagar. Foto.
På rullepromenad på ön Rävsten i Roslagens vackra natur. Foto: T. Andersson, privat.

Tillgänglig natur för alla – föreläsning online

Neuro Rehab C-län ger i samarbete med Upplandsstiftelsen en serie med föreläsningar om tillgänglig natur. Att ha möjlighet att vistas i naturen är en form av rehabilitering som är viktig för alla!

Vi hör allt mer om naturens läkande kraft, till exempel hur bra vi kan må i rehab-trädgårdar eller hur hälsofrämjande det är att ta ett skogsbad. Men hur gör man för att ta sig ut i naturen om man har nedsatt rörelseförmåga?

För Upplandsstiftelsen är det självklart att det ska finnas platser dit man kan åka för att vandra, fiska eller ha picknick även om man är rörelsehindrad! Det är också viktigt att det finns information som ger en rättvisande bild av utflyktsmålen, för att alla ska veta om det passar de egna förutsättningarna och behoven.

Upplandsstiftelsen och Neuro

I projektet ”Tillgänglig natur” driver Upplandsstiftelsen de här frågorna. I föreläsningen berättar Eva Arnemo och Sara Beckman om projektet och tipsar om tillgängliga smultronställen i Uppsala län som passar bra att besöka under sommaren! Möjlighet finns att ställa frågor.

När: tisdag 15 juni klockan 16.30-17.30
Var: föreläsningen ges online i Teams, klicka för att delta.  

Upplandsstiftelsen är verksam i hela Uppsala län och samarbetar med alla kommuner i länet. I projektet ”Tillgänglig natur” bidrar flera av Neuros medlemmar som referenspersoner och testpatrull.

Alla medlemmar i Neuro är hjärtligt välkomna till föreläsningen!

Vi använder cookies för att ge dig en optimal användarupplevelse. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du att cookies används. Läs mer i vår integritetspolicy: neuro.se/integritet